anadoluverumelimedya.com

Teröristleri tespit edecek yeni sistem!

Bilgi sızıntılarını önlemek amacıyla Türk Hava Kuvvetleri ile NATO birimleri, iletişimde maksimum güvenlikli yeni kripto sistemi ile devreye girecek. Bu sayede ihanet edenler anında tespit edilecek. Terör örgütlerinin yıllarca işbirliği içinde hareket etmesi Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın güvenlik konseptinin sil baştan yenilenmesi gündeme getirildi.

Reklam alanı

HAİNLER BİR BİR TESPİT EDİLECEK

Yıllarca işbirliği içinde olan ve milletin parasıyla millete ihanet eden FETÖ, DAEŞ, PKK, PYD ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin iletişimini kesmek ve terörisleri tespit etmek amacıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın güvenlik konseptinin sil baştan yenilenecek. Terör örgütlerine ilişkin bilgi, belge ve itiraflar sonucu Genelkurmay Başkanlığı ile ortak çalışma başlatan hükümet, özellikle hava operasyonlarına ilişkin “çok gizli” bilgi ve koordinatların paylaşıldığı iletişim sistemini değiştirme kararı aldı. Böylelikle Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile NATO birimleri arasındaki iletişimde, maksimum güvenlikli yeni kripto sistemi devreye girecek.

EN ÜST SEVİYEDE GÜVENLİK

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın öncülüğünde yürütülecek çalışmanın ardından kullanıma girecek olan yeni sistemle, terör örgütlerine yönelik yurtiçi ve sınır ötesi hava operasyonlarında, olası ihanet girişimlerinin ve gizli bilgilere dışarıdan ulaşımının önü kesilecek. Proje, “gizlilik” dereceli tüm iletişimlerinde kullanılacak. Böylece, çok önemli bilgilerin paylaşımında en üst seviyede güvenlik sağlanacak. Az kişiye özel şifreler Az sayıda personelin özel şifrelerle görev yapacağı sistem olası ihanet girişimlerini engelleyecek. NATO’dan gelen ya da NATO’ya gönderilen bilgiyi sadece yetki verilen kişi görebilecek. TSK’nın terör örgütlerine yönelik sınır ötesi operasyonları öncesi, NATO ile paylaşılan bilgilendirmelerde de, kriptolu iletişim sistemi kullanılacak. Olası bir bilgi sızması durumunda bunun faili rahatça anlaşılabilecek. Maksimum önlem NATO birimleri de sistemin Türkiye ayağında sağlanacak maksimum güvenliğe paralel önlem alacak. TSK’dan tasfiye edilen FETÖ kadrolarının, başta PKK ve DAEŞ olmak üzere terör örgütlerine yönelik hava operasyonlarına ilişkin istihbarat bilgilerini ve operasyona katılacak uçakların uçuş koordinatlarını terör örgütlerine önceden haber verdikleri ortaya çıkmıştı.

yeniakit

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.