anadoluverumelimedya.com

Gençlik örgütlerinden ortak basın toplantısı: Gençlik Üniversiteye Sahip Çıkıyor!

CHP Gençlik Kolları, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri 1 Eylül akşamı çıkan KHK üzerine ortak basın toplantısı düzenleneceğini duyurdu.

Reklam alanı

1 Eylül tarihli 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yükseköğretim kurumlarında görevli, içerisinde Marksist, aydın, ilerici akademisyenlerinde olduğu 2346 akademisyen kamu görevinden uzaklaştırılmıştı. CHP Gençlik Kolları, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri “Gençlik Üniversiteye Sahip Çıkıyor” başlığı ile ortak bir basın toplantısı düzenleneceğini duyurdu. 5 Eylül Pazartesi günü saat 11.00’da Ankara Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenecek basın toplantısının çağrı metni şöyle:

”İlan edilen OHAL’le birlikte ve çıkarılan KHK’larla cemaate yönelik operasyonlar sürerken 1 Eylül gecesi çıkarılan bir KHK ile cemaatçilerin yanında pek çok ilerici ve aydın akademisyen de meslekten ihraç edildi.

Üniversitemizin yüz akı, onurlu hocalarımızın cemaatçilerle aynı kefeye konulması kabul edilemez.

Bilimden başka otorite tanımayan, biat etmeyen, yandaşlaşmayan akademisyenleri işten atarak bilimin sesini kesebileceğini düşünen AKP’ye karşı bilim emekçilerinin yanında olduğumuzu ve bilimin yegâne otorite olduğu üniversiteleri yaratma kararlılığında olduğumuzu en güçlü sesimizle haykırmak için 5 Eylül Pazartesi saat 11.00’da Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısında bir araya geliyoruz.

Tüm basın emekçilerini, işten atılan akademisyenlerin görev arkadaşlarını ve tüm öğrencileri; sesimize ses katmak isteyen herkesi bekliyoruz.”

ilerihaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.