anadoluverumelimedya.com

Velilerin boykotu: Çocukları okula göndermediler ‘Kutlu Doğum’ iptal edildi

Hatay’ın Defne İlçesi’nde Harbiye Şükrü Kanadlı İlköğretim Okulu yönetiminin “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği düzenlediğini ve 9 yaşındaki çocuklarının ilahi ezberlemeye zorlandığını öğrenen veliler, etkinlik günü gelince çocuklarını okula göndermedi. Okul yönetimi “Kutlu Doğum” etkinliğini iptal etmek zorunda kaldı.

Reklam alanı

Sendika.org’un haberine göre, Hatay’da nüfusun büyük çoğunluğunun alevi olduğu Defne’deki Harbiye Şükrü Kanadlı İlköğretim Okulu’nda, okul yönetimi ve bazı öğretmenler bu yıl ilk kez “Kutlu Doğum Haftası” kutlama kararı almıştı.

Perşembe günü (28 Nisan) akşam saatlerinde kendi aralarında iletişime geçen veliler çocuklarını ertesi gün okula göndermemeye ve içlerinden bir heyet oluşturarak okul yönetimi ile görüşmek üzere etkinliğin planlandığı saatte okula gitmeye karar verdi.

OKUL BOŞ KALDI

Boykota hemen hemen bütün veliler katıldı ve okula gönderilen öğrenci sayısı 20’yle sınırlı kaldı. Böylece okul yönetimi “Kutlu Doğum” etkinliğini iptal etmek zorunda kaldı. Velilerden K.D. şunları söyledi: “Okul yönetimi, bizim çocukların sınıf öğretmeni N.Y. ile bu programı organize etmiş. Çocuklara son ders saatinde okumaları için ilahi ezberletmişler. Biz çocukları okula yollamadık. Okul boş kaldı. Etkinliğin yapılmasının planlandığı son ders saatinde de bir grup veli okula gittik. İlk gittiğimizde kendi çocuklarımızın okuduğu sınıfa çıktık. Sınıf boştu. Öğretmen de dışarıda bekliyordu. Bizi görünce sınıfa yanımıza geldi. Aslında amacımız okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmenle bir arada konuşmaktı. Ama müdür, müdür yardımcısı ve öğretmen yan yana gelmekten kaçındılar. Biz de önce sınıf öğretmeniyle konuştuk. Sonra da müdür ve müdür yardımcısıyla konuştuk. Sendikalı öğretmenlerin de arkamızda olduğunu söyledik.

sol

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.