anadoluverumelimedya.com

Reza Zarrab davayı FETÖ’ye bağladı!

ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın 6 Eylül’de görülecek “davanın düşmesine” ilişkin duruşma öncesinde, avukatlardan çok önemli bir adım geldi. Zarrab’ın kurduğu “avukatlar ordusu”, davaya bakan Hakim Richard Berman’ın, daha önce İstanbul’da “FETÖ bağlantılı bir toplantıya katılmasını” gerekçe göstererek, davadan çekilmesini istedi.

Reklam alanı

Zarrab’ın avukatları tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, davaya bakan Hakim Berman’ın kendisinin, 14 Mayıs’ta New York’ta gerçekleşen ve hakkındaki suçlamaların Reza Zarrab’ın yüzüne okunduğu ilk duruşmada, İstanbul’da katıldığı bir toplantıdan bahsettiğine vurgu yapıldı.

Toplantının, “Yüksel Kargın Küçük” adlı avukatlık bürosu ve yerel BM ajansı tarafından organize edildiğine dikkat çekilen dilekçede, “Türkiye’de 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimi ışığında” Hakim Berman’ın tarafsızlığı konusunda savunmada soru işaretleri meydana geldiği, dolayısıyla Hakim’in davadan çekilmesi gerektiği savunuldu.

GEREKÇE; HAKİM BERMAN’IN İSTANBUL’DA YAPTIĞI KONUŞMA VE VERDİĞİ RÖPORTAJ

Dilekçede, Hakim Berman’ın İstanbul’da katıldığı “Hukukun üstünlüğü ve adalet uluslararası sempozyumu” başlıklı toplantıda bir konuşma yaptığı, ayrıca o dönemde Today’s Zaman gazetesine bir de röportaj verdiği ifade edildi. Hakim Berman’ın konuşmasında ve verdiği röportajda, 17-25 Aralık operasyonları sonrasında polis ve savcılara yönelik operasyonları eleştirerek, “Bağımsız yargıya yönelik meydan okuma nedeniyle Türkiye’de hukukun üstünlüğü saldırı altında” yorumunu yaptığının ifade edildiği dilekçede, Zarrab’ın da 17 Aralık’ın “en önde gelen şüphelisi” olduğuna vurgu yapıldı.

Savcı Preet Bharara’nın da 17 Aralık iddianamesini kanıt olarak sunduğunun hatırlatıldığı dilekçede, Hakim Berman’ın 17-25 Aralık sonrasında yaşananlar konusunda yaptığı yorumlarla, Zarrab’ın Türkiye’de serbest bırakılmasına da “dolaylı eleştiride bulunmuş olduğunun” iddia edildi.

Dilekçede, tüm bu gerekçeler nedeniyle savunmada “Hakim Berman’ın tarafsızlığını koruyamayacağı endişesi” ortaya çıktığı, bu nedenle de Hakim’in davadan çekilmesi gerektiği ifade edildi.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.