anadoluverumelimedya.com

Ohal

Nereden nereye!

Reklam alanı

Anadolu ve Rumeli Medya yayın hayatına başlarken bir ana düşüncesi vardı. Gündemin gözden kaçırılmasına engel olmak.

Mesela Milli Eğitim’de çok önemli bir şey oluyordu. Tam insanlar o konuda 3-5 laf söylemeye başlamışken öyle bir olay oluyordu ki, gündem değişiyor ve herkes o yeni konunun, genelde de felaketlerin etkisinde kalmak durumunda oluyor ve gündem değişiyordu.

Milli Eğitim, tarım, hayvancılık, tarihimize verilen önem ve doğru yansıtılması, seçim yazılımı gibi başlıklar açtık. Buralarda bu alanlarda son olan olaylar hep göz önünde olsun, ekranda kayıp gidip kaybolmasın istedik, ve öyle de oldu.

Ancak olaylar olayları kovaladı ve şu an Ohal sürecine kadar geldik. Bu süreçte bu yukarıda yazdığımız başlıkları takip edemiyoruz, çünkü bir takım khk’lar ile bir şeyler oluyor. Hukukçular bu kararnamelerin sadece Ohal dönemi ile sınırlı kalmak zorunda olduğunu defalarca belirttiler. Chp ve sonra da Vatan Partisi ohal kararları takip komisyonları kurdu, ve bu dönem sonunda herhalde bu kararlardan bazılarına mahkeme yolu görünecek.

Ama biz bu süreçte amaçladığımız şekilde yayın yapamıyoruz. Ayağı yere sağlam basmayan bazı khk’lar üzerinde konuşmanın ne faydası olabilir? Bu kararların bir Meclis süreci yok. Aniden karşımıza geliyorlar.

Ayrıca da çok endişeliyiz.

Ohal’de birileri bir şeyler yapıyor, sonra bu yapılanlar bir gazete başlığı halinde karşımıza geliyor.

Bu gün “2 tankımız saldırıya uğradı” şeklinde bir başlık gördük. Endişelendik. Niçin mi?

Çünkü okuduğumuz bir iki diğer başlık ile bağlantı kurduk. “Cerablus’a gelindi, ortada Işid’li kimse yok, nerede bunlar” şeklinde yayınlar oluştu ve “oradalar, buradalar” şekilde tahminler yapıldı. Bunun üzerine düşüncelerimiz 1812 yılına gitti.

24 haziran- 30 aralık 1812 tarihlerinde ne oldu? Napolyon Rusya seferine çıktı. Rusya içlerine karşı ilerlerken önünde kimse yoktu. Rahatça ilerledi. Sonra birden Ruslar ortaya çıkarak orduyu bir şekilde tuzağa düşürmüş oldular. “Cerablus’a girdik, ama ortada Işid yok” lafı karşımıza çıkınca ister istemez aklımıza Napolyon’un Rusya seferi geldi.

Askeri uzman değiliz. Ülkede Ohal var. Tarım, eğitim, hayvancılık ve diğer bütün konular şu anda nasıl tartışılanabilecek?

Bu nedenle Ohal sonlanana kadar yayınlarımız alışılandan daha az olabilecektir.

Ama şunu tekrarlayalım, endişeliyiz!

 

Anadolu ve Rumeli Medya

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.