anadoluverumelimedya.com

Türk-Amerikan savaşı, FETÖ’nün plan ve stratejisi!

E. Alb. Erdem Yanık

Reklam alanı

Türkiye Amerikan mandasından çıkmaya başladıkça Emperyalizm FETÖ’süyle, PKK’sıyla, IŞİD’iyle dört koldan saldırıya geçti. PKK’sı hendeklere gömüldü, IŞİD’in turizmi bitirmeye yönelik sivilleri hedef alan kanlı eylemleri, FETÖ’nün pilotlarıyla Rusya ile ilişkileri sabote etmesi derken, 15 Temmuz işgal girişimi TSK’ya yönelik bir darbeydi, bir iç savaş çıkarma hamlesiydi, başarısız oldu, öldürmeyen darbeler Türkiye’yi güçlendirdi, uzun yıllar ABD güdümünde olan iktidarın ABD’ye olan güvenini sıfırladı.

Ve devletimize 70 senedir adım adım yerleştirilen ABD unsurları temizlenmeye başlandı. Bu temizlik süreci kesintisiz sürdürülmeli.

İktidar 15 Temmuz işgal girişimiyle; kendisini iktidara taşıyan devasa bir güçle savaştığını iyi bildiği ve kendi partisinde yıllardır kendi oluşturduğu devlet kadrolarına kendisi yerleştirdiği için bu temizlik sürecinin çok zor ve sancılı bir süreç olduğunun farkına daha iyi vardı. O nedenle uzun yıllar sürecek bu mücadelede toplumun en geniş kesimleriyle mutabakat kurmanın yaşamsal bir mesele olduğunu farkında. O nedenle en azından şunu net olarak söyleyebiliriz, en azından önümüzdeki seçim dönemine kadar AKP; muhalefetle barışını , uyumunu sürdürecek, sürdürmek zorunda.

AKP’yi yöneten saraydaki esas güç; kendisini bir zamanlar destekleyen emperyalizmin, şimdi en büyük hedefi olduğunun, kendisini kurtaracak olanın da Türk milleti ve devleti olduğunun da sonuna kadar ayırdına vardı. O nedenle her ne kadar AKP kafası dedirten TSK KHK’ları gibi bazı hatalı uygulamaları olsa da 15 Temmuzdan sonra devleti korumanın kendisini korumak olduğunu bilinciyle toplumu ayrıştırmak yerine birleştirmek gerektiğinin farkında adımlar atıyor.

Tüm köşe başlarını tutan emperyalizmin ülkemizdeki en etkili, operasyonel kolu olan FETÖ Türkiye’deki tüm kalelerini bir bir yitirirken AKP’deki ve muhalefetteki kripto adamlarıyla Erdoğan muhalefetini, Türk toplumunun çelişkilerini kaşıyarak yeniden zirveye çıkarma, o kaosta yeni kazançlar elde etme peşinde olacaktır.
15 Temmuz’dan sonra yaşanan tipik gladyo türü olan terör eylemleri bunun ilk işaretleri olmakla birlikte, medya ve propoganda gücünü yitiren FETÖ, Batıdaki medya gücünü ve tabiiki de sosyal medyadaki facebook twitter gibi mecralardaki önemli gücünü sonuna kadar kullanacaktır.

Bu savaş aynı zamanda bir psikolojik savaştır, Erdoğan hedefe konularak, laik, özgürlükçü kesimlerde korku yaratılarak, 15 Temmuzdan sonra muhalif kesimlerde yumuşayan Erdoğan karşıtlığı yeniden nefrete dönüştürülmeye çalışılacaktır.
Türk milletinin hassas noktaları, farklılıkları kaşınacak paylaşımlar artırılacaktır ve artırılmaya daha darbe girişiminin başarısız olacağı anlaşılır anlaşılmaz provakatif haberlerle laik kesimi ürkütecek sakallı IŞİDvari tipler montajlarla öne çıkarılarak esas büyük tehlike olan emperyalist işgal gözden kaçırılmaya çalışılmış ve önemli ölçüde de başarılı olunmuştur.

Önümüzdeki günlerde de laik dindar çelişkisi yaratacak paylaşımlar yapılacak provakasyonlarla da artırılacaktır. Aynı şekilde mezhepsel çelişkiler, etnik çelişkiler derinleştirilecektir. Bu algı operasyonu ve psikolojik savaş terör eylemleriyle paralel olarak yürütülecektir.

Kemalist gözüken yüzbinlere ulaşan bir çok facebook sayfası kripto FETÖ’cülerce satın alınmaya başlanmıştır.
Yine solcu görünen yüzbinlere ulaşan bir çok facebook sayfası kripto FETÖ’cülerce satın alınmaya başlanmıştır.

Bu sayfalarda toplumsal çelişkileri derinleştirici dindar/laik ayrımını öne çıkarak, “emperyalizm ve ülkenin bölünmesi tehlikesi”ni görmezden gelen, “şeriat tehlikesi”yle korkutan yayınlarla toplumsal uzlaşmayı , emperyalizme karşı en geniş cephenin kurulmasını önleyeceklerdir, daha doğrusu önleme gayesindedirler.
Medyadaki muhalif görünen bazı kripto FETÖ’cü daha doğrusu Amerikancı kalemler de aynı gayelerle Erdoğan nefretini kullanarak Türk milletinin emperyalizme karşı savaşma motivasyonu kıracak, “cambaza bak” yaparak emperyalizmin hedefinde olan Erdoğan’ı baş hedef yapacaklardır.
Erdoğan BOP eşbaşkanıyken, ona en sert muhalefet yapanlardan biri olarak bu analizimi , uyarılarımı takdirlerinize sunuyorum.

ilkkurşun

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.