anadoluverumelimedya.com

ABD’li heyet Ankara’ya geldi

Putin-Erdoğan zirvesiyle Avrasya’ya kapı aralayan Ankara’nın, Şam ile de ilişkilerini kuvvetlendirdiği sırada ABD’den Türkiye’ye askeri bir ziyaret yapılıyor. ABD’nin Avrupa’daki Kuvvet Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, Ankara’ya geldi. Scaparrotti’nin Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşmesi bekleniyor.

Reklam alanı

ABD’nin Avrupa’daki Kuvvet Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti (Sırtis Sıkaparotti) Ankara’ya geldi.

Sıkaparotti ve beraberindeki heyeti, ABD Ankara Büyükelçiliği ve Genelkurmay Başkanlığı görevlileri karşıladı.

Sıkaparotti’nin ziyareti Moskova, Tahran’la ilişkilerini arttıran Ankara’nın Şam ile yakınlaştığı bir dönemde olması dikkat çekiyor.

Sıkaparotti, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ı ayrı ayrı ziyaret edecek.

Akşam saatlerinde de FETÖ lideri Fethullah Gülen’in iadesi için Amerikalı heyet Türkiye’ye gelecek.

Üç Adalet Bakanlığı ve bir de Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden oluşan heyet 23-24 Ağustos tarihleri arasında darbe girişimi ve Gülen’in iadesine ilişkin Türk yetkililerle görüşecek.

Heyetin ABD’ye dönmesinin ardından, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan oluşan bir heyet de Gülen’in iadesi için Washington’a gidecek.

Ziyaret öncesi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatı ile Bakanlık bürokratları da hazırlıklarını tamamladı. Edinilen bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Türkiye’ye gelecek heyete, darbenin emir ve komutasını Gülen’in sağladığına ilişkin önemli deliller sunacak.

Ankara, terörist Fethullah Gülen’in iadesi için Washington’a 85 koli dosya göndermişti. Meclis Dışişleri Komisyonu da bu kapsamda Amerika’da görüşmeler yapmıştı. Gülen’in iadesi Amerika ile Türkiye arasında gerginlik yaratıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “ABD, Gülen’in iadesinde ipe un seriyor” açıklamasını yapmıştı.

ilkkurşun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.