anadoluverumelimedya.com

Aydın’da OHAL gerekçesiyle çevre protestosu engellendi

Aydın Valiliği tarafından bugün yapılacak olan 12 jeotermal saha ihalesinin yapılmasını protesto etmek isteyen çevrecilere OHAL gerekçesiyle izin çıkmadı. Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) 2. Başkanı Dr. Metin Aydın, kentin jeotermallerle bitirilmek istendiğine dikkat çekerek protestoya izin verilmemesine tepki gösterdi.

Reklam alanı

Aydın, “Halihazırda kurulu olan jeotermal santralların çevreye, canlılara, tarıma ve Aydın ekonomisine verdiği zararlar ortada iken Aydın’da her geçen gün yeni jeotermal sahaların ihale yolu ile satışlarının yapıldığına üzülerek şahit olmaktayız” diye konuştu.

“Aydın’da şu ana kadar birinci sınıf tarım arazilerine kurulu jeotermal santralların su, toprak, hava, insan sağlığı ve tarıma yaptığı zararlar yoğun bir şekilde yaşanır ve tartışılırken Aydın’ın marka tarım ürünleri incir, zeytin, kestane rekolte ve kalitesinde ciddi ekonomik kayıp meydana getirdiği ortada iken şimdi de Aydın ve Türkiye’nin en gözde turizm bölgelerine yeni jeotermal santral kurulma çalışmalarının yapılmasını anlamak ve kabul etmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Dr. Aydın, tepkisini şu ifadelerle açıkladı: Eğer 17 Ağustost’ta (bugün) ihale gerçekleşir ve daha sonra yapılması düşünülen yeni jeotermal saha ihalelerinin önü açılırsa maalesef bu Aydın’da tarımın yanında turizmin de bittiğinin ilan edildiği tarih olacaktır. AYÇEP olarak Aydın’da 17 Ağustos’ta Aydın Valiliği tarafından yapılacak olan 12 jeotermal saha ihalesinin yapılmasını protesto etmek, halkı bilgilendirmek için ihalelerin yapılacağı ilçelerdeki çevre dernekleri ve diğer sivil toplum kuruluşları ile beraber Aydın’ın merkezindeki kent meydanında çevre adı altında toplantı ve basın açıklaması yapmak istedik. Fakat 15 Ağustos günü Aydın Emniyeti ve Aydın Valiliği tarafından OHAL gerekçe gösterilerek bizlerin toplantı ve basın açıklaması yapılmasına izin verilmedi.

birgun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.