anadoluverumelimedya.com

Ankara’daki villada darbe tebliğini Adil Öksüz ve Akın Öztürk yaptı

Cemaat’in darbe girişimi sonrası İzmir’de tutuklanan bir general gizli tanık olduğu gündeme geldi. Hükümete yakın Sabah gazetesinin haberine göre; darbeden bir hafta önce Ankara Çukurambar’da Cemaat imamı Adil Öksüz ve Orgeneral Akın Öztürk’ün de yer aldığı bir toplantı yaptıklarını söyleyen general “Darbe, bize ‘bu işin sonu selamet ve zenginlik’ denilerek tebliğ edildi” dedi.

Reklam alanı

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ SÜRESİNCE ANKARA’DA TOPLANTI

Sabah’tan Fatih Şendil’in haberine göre; 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Cemaat soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan bir general, gizli tanık olarak ifade verdi. İşte darbe planını tüm detaylarıyla anlatan ‘gizli tanık’ generalin çarpıcı ifadesi:

Darbe girişiminin arkasındaki önemli isimler arasında, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri İmamı ve Akıncı Üssü’nde yakalanıp serbest bırakılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Adil Öksüz ile YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk de yer aldı. Darbeyi planlayan Orgeneral Akın Öztürk, İstanbul Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Ömer Faruk Harmancık, Genelkurmay Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç ve Adil Öksüz, dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili süresince Ankara Çukurambar’da bir villada buluştu.

TEK TEK ÇAĞRILDI

6-7-8-9-10 Temmuz tarihlerinde, darbeye katılacak komutanları teker teker çağırıp, görevleri tebliğ ettiler. Ben de o dönemde gittim. Daha sonra 11-12 ve 13 Temmuz’da çağırdıkları komutanlar da olmuş. Toplantıya giderken herkes cep telefonlarını evde bıraktı. Dikkat çekmemek için kot ya da şort ve tişört gibi rahat kıyafetler giymemiz istendi. Önce en az iki kez araç değiştirip buluşma noktalarına gittik. Buralardan bizi kapalı minibüslerle alıp villanın garajına götürdüler. Oradan da villadaki büyük bir salonda, Adil Öksüz ve Akın Öztürk’ün de aralarında bulunduğu heyetin karşısına çıktık. Her komutana darbede kendi ilinde yapacakları anlatıldı. Ama kimseye yazılı bir belge verilmedi. Konuşmanın başında da bir kere anlatacaklarını söyleyerek uyardılar.

“HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI’NI İKNA EDERİZ”

Darbe planı bana anlatıldığında, itiraz ettim ve ‘çatışma çıkar’ dedim. Bana, ‘sen merak etme, çatışma falan çıkmaz, bütün komutanları ikna ederiz. Bir tek Hava Kuvvetleri Komutanı sorun çıkarır. Onu da kendi yöntemlerimizle hallederiz. Bütün tedbirleri aldık’ dediler. Bize örgüte girerken ettiğimiz yemini hatırlatıp, FETÖ’nün ailemizden bile önce geldiğini söyleyerek, ‘bu işin sonuna selamet, huzur mutluluk ve zenginlik olacaksınız’ dediler. Tebliğ edilen görevlendirmeler sonrası da tekrar aynı minibüslerle Ankara’daki belirle noktalara bizi bıraktılar.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.