anadoluverumelimedya.com

Missouri’de Yola Güneş Enerjisi Paneli

ABD’nin Missouri eyaletinde yola güneş enerjisi paneli döşendi. Bu paneller, başka bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan trafik ışıklarının ve yol aydınlatmalarının enerji ihtiyacını karşılayabilecek.

Reklam alanı

Ulaşım sisteminde güneş enerjisi kullanımı artış gösteriyor. Bu kullanım yalnızca güneş arabalarıyla sınırlı değil. Güneş enerjili yollar da ulaşım sisteminde yer almaya başlayacak. Dünyada güneş enerjili yollara gelecekte daha çok rastlayabileceğiz.

Daha önce sitemizde yer verdiğimiz gibi Fransa’da bin kilometrelik solar karayolu yapılacağı açıklandı. Daha önce Holllanda’da denenen yöntemle 70 kilometrelik bisiklet yolundan bir hanenin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak elektrik elde edilmişti. Fransa ise solar karayolu projesini ‘Pozitif enerji’ girişimi çerçevesinde ve özel hanelerin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla gündemine aldı. (Haber için tıklayın)

Bu paralelde, ABD’nin Missouri eyaletinde yola güneş enerjisi paneli döşendi. Bu paneller, başka bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan trafik ışıklarının ve yol aydınlatmalarının enerji ihtiyacını karşılayabilecek.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının son derece önemli olduğunu biliyoruz. Uzun yıllardır fosil yakıtlara bağımlı yaşıyoruz ve uzmanlara göre bu gidişat devam ederse yaklaşık 50 sene içinde fosil yakıtlar sona erecek. Bu nedenle güneş, rüzgar, su enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyaç var.

Bildiğimiz üzere yapımı devam etmekte olan Apple’ın yeni ana merkezi Campus 2’nin de enerji ihtiyacının tamamen yenilenebilir kaynaklardan karşılanacağı açıklanmıştı. Yani dünya devi firmalar şimdiden önlemini almaya başladı bile.

İşte bu doğrultuda güneş enerji panelli yol fikri geliştirildi. Bildiğimiz üzere dünya üzerinde milyonlarca kilometre yol bulunuyor ve bu alanlar hiç değerlendirilmiyor. Lakin ABD’deki Missouri eyaleti için aynı durum söz konusu değil. Route 66 yolunun bir bölümünde güneş enerjisi panelleri yerleştirildi. Yakından bakıldığında fark edilen bu teknoloji, araçların sürüşü için hiçbir engel de teşkil etmiyor.

alternatifenerji

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.