anadoluverumelimedya.com

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Türkiye’ye geliyor

Avrupa Konseyi Basın Servisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre  Jagland, ziyareti kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali  Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ ile  görüşecek.

Reklam alanı

Jagland, Türkiye ziyareti sırasında ayrıca muhalefet partileri liderleriyle de bir araya gelecek.

Türkiye, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz‘daki darbe  girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hal uygulaması (OHAL) çerçevesinde Avrupa  İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) askıya alındığını, 21 Temmuz’da Avrupa  Konseyi’ne resmen bildirmişti.

AİHS’nin 15. maddesi, “taraf devletlerin hükümetlerine, istisnai  koşullarda, sözleşme kapsamındaki belirli hak ve özgürlükleri koruma  yükümlülüklerini geçici, kısıtlı ve denetimli bir şekilde askıya alma” imkanı  sunuyor.

Şimdiye kadar 8 ülke AİHS’yi askıya aldı. Geçen yıl, Paris  saldırılarından sonra Fransa, ülkenin doğusundaki gelişmeler sonrasında da  Ukrayna, AİHS’yi askıya aldıklarını açıklamıştı.

AİHS’nin askıya alınması, sözleşmeye taraf ülkelerden birinin bazı  durumlarda “sözleşmedeki yükümlülüklerden bazılarını yerine getiremediği ve bu  nedenle askıya aldığı” anlamına geliyor. AİHS geçici olarak ve belirli bir süre  askıya alınabiliyor. Sözleşmenin tüm maddeleri askıya alınamıyor.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.