anadoluverumelimedya.com

Ergenekon’un savcı ve hakimleri yargı önünde!

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişleri; Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi kumpas davalarında görev yapan 15 hâkim ve savcı hakkında ‘ölüme sebebiyet vermek’ten soruşturma başlattı. Şüphelilerin ‘sahte CD’ler, taraflı haberler, gizli tanıkların beyanları delil kabul edilerek açılan davalarda, sanıklara yasal haklarını vermedikleri, görevi kötüye kullandıkları, masumiyet karinesini ihlal ettikleri’ vurgulandı. İddianamedeki ‘yalan haber’ detayı gözleri ‘bazı gazetelere’ çevirdi.

Reklam alanı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 hâkim ve savcı hakkında ‘FETÖ/PDY üyeliği’ suçlamasıyla hazırlanan iddianamenin satır aralarından, yeni bir soruşturmanın detayları ortaya çıktı. Aralarında iddianamedeki şüphelilerin de bulunduğu 15 hâkim ve savcı hakkında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

İddianamede, üçü eski mahkeme başkanı olan 15 hâkim ve savcının, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devlet’ini yok etmek ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tasfiye etmek maksadıyla planlanan ve somut delil olmaksızın, sahte CD’ler, taraflı haberler, gizli tanık olarak dinlenen teröristler ve vatan hainlerinin beyanları delil kabul edilerek açılan ve kamuoyunda ‘Ergenekon’, ‘Balyoz’ ve ‘Poyrazköy’ adıyla bilinen düzmece davalarda, sanıklara yasal haklarını vermedikleri, gerçek failleri serbest bırakmak suretiyle bilerek ve isteyerek teröristlere ve vatan hainlerine yardım ettikleri, iftira attıkları’ ifade edildi. Şüpheliler hakkındaki ‘görevlerini kötüye kullandıkları, ölüme sebebiyet verdikleri, masumiyet karinesini ihlâl ettikleri ve vatana ihanet ettikleri’ iddiasıyla ilgili dosyanın müfettişte olduğu belirtildi.

tgb.gen.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.