anadoluverumelimedya.com

FETÖ’nün okulundan oy sandığı çıktı

 

FETÖ’nün okulundan oy sandığı çıktı

İzmir’de, darbe girişimi soruşturması kapsamında kayyum atanan Yamanlar Koleji’nin ismi değiştirildi. Okulun önünde toplanan bir grup, ellerindeki çekiçle okulun tabelasını söktü. Okulun yeni isminin yazılı olduğu afişler, bina üzerine ve girişine  asıldı.

Reklam alanı

Öte yandan, binada yapılan aramalarda genel seçimlerde kullanıldığı düşünülen seçim sandığı ve çuvallarla, oy kullanma paravan demirleri bulundu.

AA-DHA

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu  iddiasıyla Şelale AŞ’ye atanan kayyum, şirket  bünyesindeki Yamanlar İlkokulu ve  Yamanlar Ortaokulunun isimlerini, “15 Temmuz Şehitleri” olarak değiştirdi.

İrfan Kömürcü başkanlığındaki kayyum heyeti, İl Milli Eğitim Müdürlüğü  çalışanları ve polis eşliğinde tespit yaptığı Bozyaka’daki Yamanlar İlkokulu ve  Yamanlar Ortaokulunda isim değişikliği kararı aldı. Heyet, okullara “15 Temmuz  Şehitleri İlkokulu” ve “15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu” ismini verdi.

Okulun yeni isminin yazılı olduğu afişler, bina üzerine ve girişine  asıldı.

Gülen’in yurt dışına çıkmadan önce “mahrem” görüşmelerini yaptığı  iddia edilen özel oda da Yamanlar İlkokulu ve Yamanlar Ortaokulunun bulunduğu  binada yer alıyor. Yamanlar eğitim kurumlarının örgütte önemli bir yerinin  bulunduğu, Fetullah Gülen grubuna bağlı ilk eğitim kurumu olduğu belirtilmişti.

OKULUN TABELASINI SÖKTÜLER

Heyetin okul içindeki incelemeleri sürerken, dışarıda darbe girişimine tepki gösteren bir grup, ellerinde Türk bayrakları ile bina önünde toplandı. Sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan gruptakiler, araçlarından da Erdoğan’ın okuduğu şiiri dinletti. Gruptakiler, daha sonra ellerindeki çekiçle okulun tabelasını söktü.

ARAMALARDA OY SANDIKLARI ÇIKTI

Aramada okul içinde bulunmaması gereken seçim sandıkları olduğu tespit edildi.

İzmir’de, darbe girişimi soruşturması kapsamında kayyum atanan Yamanlar Koleji’nde, Fethullah Gülen’in ABD’ye gitmeden önce zaman zaman kullandığı belirtilen odaya, polis tekrar girdi. Müze görünümündeki odada bulunan bazı eşyalar, polislerce toplandı. İncelenmek üzere İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

Öte yandan, Fethullah Gülen’in ABD’ye gitmeden önce zaman zaman kullandığı belirtilen odanın da yer aldığı binanın giriş kısmında, genel seçimlerde kullanıldığı düşünülen seçim sandığı ve çuvallarla, oy kullanma paravan demirleri bulundu. Normal şartlarda okulda bulunmaması gerektiği öğrenilen sandık ve çuvallarla ilgili bir de tutanak hazırlandığı belirtildi.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.