anadoluverumelimedya.com

Savcılar harekete geçsin!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşuyor: Suriye’de PYD’ye karşı hükümetin desteğiyle, bir güç oluşturulması arayışı çok boş bir iş. Onu yapmak yerine PYD ile görüş. Halkta karşılığı olan, güçlü olan, etkili olan örgüt PYD. Bunlar MİT organizasyonudur. MİT, Suriye’nin kuzeyinde, Rojava’da da böyle PYD karşıtı örgütlenmelere girmek istiyor. Ama tutunabilecekleri bir iş değil. Yıllardır uğraşıyorlar ama olmuyor. Para döküyorlar, silah veriyorlar. Oradaki farklı Kürt gruplarına ve Türkmenler’e silah gidiyor. Onlar silahlarını gidip PYD’ye satıyorlar. Bunun şeyleri var. Bilinsin diye söyleyeyim diyor. 
 
Konuşmasının sonuna dikkat ettiniz mi? MİT’in gönderdiği silahlar, alanlar tarafından PYD’ye satılıyor! Belki savcılar harekete geçmiştir ama geçmediyse ben suç duyurusunda bulunuyorum! Birincisi, MİT’in yurt dışına silah götürüp, bazı gruplara verme yetkisi var mıdır? Böyle bir yetki kanunla düzenlenmiş midir? Yoksa mevcut AKP hükümetinin talimatıyla mı yapılmaktadır? İkincisi, silahların Türkiye tarafından terör örgütü ilan edilen PYD’ye satılması konusudur! MİT bu satışın neresindedir? Bu silahlar, PYD’nin eline geçeceği bilinerek mi yurt dışına çıkarılıyor? Yoksa Türkiye PYD’yi terör örgütü olarak görmüyor, aslında Esat’la mücadele etmeleri için yardım yapıyor, ancak ABD ve diğer batılı ülkelere karşı numara mı çekiyor?! 
 
Sayın Savcılar, en azından Demirtaş hakkında, bir fezleke düzenleyin, dosya üzerine gizlilik kararı koymayın da, Türk Halkı çıplak gerçeği görsün! Belki bu sefer anlar!
pozitifmedya
About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.