anadoluverumelimedya.com

HDP’nin Perinçek rahatsızlığı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM Genel Kurulu’nda, Suriye hükümetiyle görüşmeler yapılıp yapılmadığını ve Doğu Perinçek’in bu görüşmelerdeki konumunu sordu.

Reklam alanı

PKK ve HDP, uzun zamandır Türkiye-Suriye ve İran arasında örtülü görüşmeler yapıldığını, bu görüşmeleri de Vatan Partisi ve Doğu Perinçek’in yönlendirdiğini belirtiyordu.

Vatan Partisi’nin Suriye ve Rusya’ya heyetler gönderdiğini hatırlatan PKK/HDP, bu toplantılarda PYD’ye karşı ortak kararlar alındığını iddia ediyordu. Bölge ülkeleri arasındaki yakınlaşmadan duyulan rahatsızlık, PKK’nın yayın organları üzerinden de açıkca dillendirildi. Özgür Gündem “Dışişleri Ergenekon’a emanet” manşetleri attı.

PKK/HDP cephesinde yaşanan panik Meclis Genel Kurulu’na da yansıdı.

HÜKÜMETE SORDU
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM Genel Kurulu’nda şöyle konuştu: “Doğu Perinçek, Rusya ile anlaşmayı kendilerinin sağladığını, sırada Suriye’nin olduğunu, Suriye’yle görüştüklerini, AKP’nin Suriye’yle görüşmeye başladığını ifade ediyor. Şimdi, hükümet, kabine yetkilileri burada. Ben soruyorum: Bu Suriye politikasında öngördüğünüz değişiklikler nedir? Doğu Perinçek’in bu görüşmeleri yürütürken sıfatı nedir?”
Meclis’teki görüşmelerde hükümet Baluken’in sorularına bir yanıt vermedi. Baluken TBMM’de gazetecilerin soruları üzerine konuya ilişkin yeni açıklamalar yaptı. Esad yönetimi ile AKP yönetiminin görüştüğüne ilişkin iddiasının bugüne kadar yalanlanmadığını iddia eden Baluken, “Genel Kurul’da da ben bu iddiayı sordum, daha doğrusu bu bilgiyi sordum. Bu bir iddia değil bilgidir. Ancak ne yalanlayan ne de bu bilgiyi detaylarıyla birlikte anlatan bir açıklama gelmedi. Genel Kurul boyunca da orada kabine yetkilileri ve bakanlar vardı” dedi.

‘ROJAVA’YA KARŞI İTTİFAK’
Perinçek’in de bu yönde açıklamaları olduğunu belirten Baluken, “AKP Suriye politikasında nasıl bir değişiklik öngörüyor, kamuoyuna aktarmak zorundadır” diye konuştu.

“Bizim anladığımız kadarıyla düşman Esed’ten, kardeş Esad’a geçişin hazırlıklarını yapıyorlar” diyen Baluken, “Bunun için de AKP’nin Cezayir başta olmak üzere bir çok yerde Suriye rejimi ile görüşmelere başlamış durumda olduğunu” ileri sürdü. Gazetecelerin “Nasıl bir anlaşmadan söz ediyorsunuz, Esad rejimi ile yapıldığını iddia ettiğiniz anlaşmanın çerçevesi nedir?” sorusu üzerine Baluken, “Görüşmeler düzeyinde temaslar var. Rojava’nın statüsünün boğulması temelinde Erdoğan şu anda Esad ile anlaşmak istiyor. Suriye rejimi ile yeniden  ilişki geliştirmek istiyor” yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.