anadoluverumelimedya.com

Erdoğan ‘Gezi provokatörü’ ilan ettikleri Amanpour’a demeç verdi

Haziran Direnişi günlerinde CNN’de yaptığı yayın nedeniyle AKP’lilerin “Gezi provokatörü” ilan ettiği ve hatta AKP’nin sesi Takvim’de “hayali röportaj” ile dalga geçildiği Christiane Amanpour, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için gittiği ABD’de CNN sunucusu Christiane Amanpour’a özel bir mülakat verdi.

Reklam alanı

“Belçika’nın ve Hollanda’nın cihadi bir eylem olup olmadığı noktasında öncelikle cihad nedir bunu bilmesi lazım” diyen Erdoğan, “Batı daha cihadın ne anlama geldiğini anlayabilmiş değil” ifadesini kullandı.

Çok sayıda cihatçının Avrupa ülkelerinden Suriye’ye gittiğini hatırlatan Erdoğan, Brüksel saldırılarılarını düzenleyen eylemcilerden Brahim el-Bakraoui ile ilgili olarak da benzer bir ihmalin söz konusu olduğunu söyledi. Erdoğan, “Batılı ülkeler bizi yalnız bıraktı. İstihbarat paylaşımı konusunda beklentilerimiz karşılanmadı” dedi.

Türkiye’nin IŞİD’le mücadele konusunda kararlı olduğunu belirten Erdoğan, aynı kararlılığı Batılı ülkelerden de beklediklerini söyledi.

Erdoğan’ın Amanpour’a verdiği mülakatın tamamı, bugün TSİ ile 19:00’da CNN’de yayımlanacak

sol

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.