anadoluverumelimedya.com

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un sözlerine sert tepki gösterdi

 

Reklam alanı

Yazılı bir açıklamayla Kurtulmuş’un yaptığı açıklamayı eleştiren İnce, “Kendisi 19 Nisan 2011 tarihinde “2023’te bu zadegân iktidar olursa BOP sayesinde bölge ülkelerinin sayısının 2 katına çıktığını göreceğiz, icra gelmeyen ev kalmayacağını göreceğiz, zenginlerin yaşadığı sitelerin etrafından dilenen yoksullara polisin biber gazıyla müdahale ettiğini göreceğiz, AVM’lerin önünde bakkalların, kasapların, manavların dilencilik yaptığını göreceğiz. 2023’te Başbakanın çocukluk arkadaşı, askerlik arkadaşı, belediyeden arkadaşı ve şoförlerinden başka kimsenin milletvekili olamadığını göreceğiz. Yağmur sularının parayla satıldığını göreceğiz” diyen biri olarak, daha sonra ‘zadegânın’ koltuğunun altına yapışma marifetini göstererek, kişilik ve karakterinin nasıl bir ahlakla biçimlendiğini göstermiş biridir” ifadesini kullandı.

 

İnce, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

FİRAVUNA DÖNÜŞTÜLER

*Dünün Numan’ı, bugünün Karun ve Firavunu olmaya çalışan bu zat için hoş görülecek, geçiştirilecek bir durum değildir. Numanların, Karun ve Firavunlara nasıl dönüştüklerini görmek durumundayız. Eğer tarihimizde bir zulümden bahsedilecekse, bu kafaların kendilerinin zulmünden bahsedilebilir. Cumhuriyet döneminde camilerin ahır yapıldığı yalanına binlerce kez belgesiyle cevap verildi. Ama bu yalana sarılmaktan azla vaz geçmediler. İktidarı döneminde kendilerinin üzerinde cami bulunan hal arsasını Hollandalı bir firmaya nasıl sattıkları, tarihi camiyi nasıl yıktıkları belgelidir. Yol ve meydan yapma, rant oluşturma adına içlerinde tarihi camilerin de olduğu yıkılan camiler saymakla bitmez.

 

SORUŞTURMA KONUSU OLDU

*Bu ülkede Camide düğün yapmaya bugüne kadar, nikâh töreni düzenlemeye yönelik bir idari tedbir sadece AKP döneminde olmuştur. Camide düğün yapma 2007’de İstanbul Müftülüğü’nün açıklamasında soruşturma konusu edilmiştir.  Ancak halkımız geçmişte ve bugün camilerimizi sadece ibadet alanı olarak gördüğü için böyle bir uygulamaya sıcak bakmamıştır. Ayrıca Camilerin, ibadet yerlerinin başka bir amaçla kullanılamayacağı 1955 tarihinde çıkarılan 6570 sayılı “GAYRİMENKUL KİRALARI HAKKINDA KANUN’un 1. maddesiyle yasaklanmıştır. Kanun “Mabetler kiraya verilemez ve ibadethane haricinde hiçbir iş için de kullanılamaz” demektedir.

 

TARİH ÜRETEREK TARİHİ DEĞİŞTİREMEZSİNİZ

*Kendisinin camii içinde propaganda toplantısı yapmak gibi bir özelliği olduğunu da biliyoruz. “Firavunlaşmayacağız. İktidar gücü milletin ensesinde olmayacak, iktidar baskı ve zulüm mekanizması olmayacak. Karunlaşmayacağız. Kamunun parasıyla, milletin hakkıyla zenginleşmeyeceğiz” diyen Numan Kurtulmuş, sadece kendisini kurtararak “zadegân” dediği AKP’ye geçmiş ve zadegâna yaranmak için Cumhuriyet Tarihi Yalanlarına sarılmıştır. Yalan tarih üreterek tarihi değiştiremezsiniz, tarihi döverek de kendi karanlığınızda boğulmaktan kurtulamazsınız ve kendi zalimliğinizi gizleyemezsiniz.

 

KUTUT

NUMAN KURTULMUŞ NE SÖYLEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Osmanlı Sadrazamlarından Piri Reis Mehmed Paşa tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan caminin açılış töreninde yaptığı konuşmada özete şunları söylemişti:

“Son 2 asırdır, son 150 yıldır köklerimize ait ne varsa onlardan temizlenirsek, o camileri, medreseleri, sıbyan mekteplerini, şifahaneleri, bunların hepsini geride bırakırsak, hele mümkün olabilse bir de üstlerini örtebilir, kendi yönümüzü batıya doğru çevirirsek, onlarda ne varsa onları alır taklit edersek, adam oluruz zannettik. Dolayısıyla maalesef Türkiye’de ve maalesef Osmanlı’nın çekip gittiği, ayrılmak zorunda kaldığı ülkelerin çoğunda da bu canım eserlerimizin çoğu yitip, kaybolup gitti, gün yüzünden uzaklaştı. Şimdi bunları tek tek ortaya çıkarıyoruz. 150 yıldır kendi köklerimizden, tarihimizden, geleneğimizden utanmanın, sıkılmanın, uzaklaşmak istemenin bize neye mal olduğunu çok acı bir şekilde gördük. Şimdi köklerimize, tarihimize, medeniyetimize geri dönüyoruz, oradan ilham alıyoruz, ama asla geride, geçmişte oyalanıp takılıp kalmıyoruz. Geçmişten ilham alarak, geleceğe doğru yürüyoruz. Bu eserler, bu uyanışın göstergesidir.”

duzgunhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.