anadoluverumelimedya.com

Atatürk Orman Çiftliği’nin 37 bin metrekarelik arazisi ABD’ye satıldı

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde bulunan 37 bin metrekarelik alan, yeni büyükelçilik binası yapılması için ABD büyükelçiliğine satıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi satış protokolünü istedi ancak istek ‘ticari sır’ denilerek reddedildi. Konuyla ilgili konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “AOÇ arazileri amacı dışında kullanılamaz ve ABD elçiliği de yapılamaz. Dava açmak için süreci takip ediyoruz” dedi.

Reklam alanı

Sözcü‘den Yavuz Alatan’ın haberine göre, 1925 yılında tarıma öncülük etmesi için kurulan ve 1937’de Hazine’ye bağışlanan, 1950’li yıllardan bu yana da parça parça talan edilen Atatürk Orman Çiftliği’nin inşaat çalışmaları sessiz sedasız başladı; Çukurambar semtindeki geniş arazinin çevresi yüksek tel örgü ve duvar ile çevrildi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili olarak, “Bu alan Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken, 12 Eylül darbesinden sonra Kenan Evren’in imzasıyla Gazi Üniversitesi’ne eğitim alanı olarak devredildi” dedi ve şu açıklamaları yaptı:

‘AOÇ arazileri amacı dışında kullanılamaz’

“Daha sonra Gazi Üniversitesi TOKİ’ye devretmiş, sonrasında da arazi ABD Büyükelçiliği’ne satılmış. Bu süreç Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin nasıl talan edildiğini de gösteriyor. AOÇ arazisinin, ABD Büyükelçiliği’ne satılması sürecinde, Bilgi Edinme Kanunu’na göre satış protokolünü istedik, ‘ticari sır’ diye vermediler. Bir üst kurula şikâyet ettik, onlardan da bilgi edinemedik, hukuksal süreç başlattık. Yargı yoluyla bize imzasız mühürsüz bir protokol gönderdiler.”

Candan, AOÇ arazilerinin amacı dışında kullanılamayacağını ve ABD elçiliği de yapılamayacağını belirterek dava açmak için süreci takip ettiklerini duyurdu.

siyasihaber3.org

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.