anadoluverumelimedya.com

Kürtler ve ittifakları Irak-Suriye yolundaki IŞİD ikmal hattını ele geçirdi

ABD savaş uçakları tarafından desteklenen Kürt Arap cephesi SDF(Suriye Demokratik Güçleri) Çarşamba günü Kuzeybatı Suriye’de anahtar öneme sahip olan bir kasabayı ele geçirdi. IŞİD militanları ile çatışmaların ardından SDF Hasakeh bölgesindeki Umm Madfeh kasabasını ele geçirdi. Kasaba,  IŞİD’in merkez şehri Rakka ile Hasakeh’nin güneyindeki kırsalı arasında önemli bir ikmal ve buluşma noktasıydı.

Reklam alanı

Suriye ve Irak arasında geçişler yapan IŞİD militanları bu kasabada buluşuyorlardı.

IŞİD, SDF ateşi altında

Kürt, Arap ve Hristiyan güçlerini içeren SDF 240’dan fazla köy ve kasabayı IŞİD’in ellerinden kurtardı. Irak ve Suriye sınırında son kurtarılan yerlerden biri IŞİD için kilit öneme sahip olan Shaddadi oldu.

İki hafta önce SDF cephesi IŞİD için önemli bir gelir kaynağı teşkil eden Suriye’nin kuzeydoğusundaki Hasakeh bölgesindeki petrol üretim yerini ele geçirdi. Bu işletme IŞİD tarafından iki yıla yakın bir süre gelir sağlamak için kullanıldı. Kaynaklar Ara Haber’e IŞİD’ın günde 5.000 varil petrol çıkarıp yasadışı yollardan sattığını bildirdi. Aynı kaynak Jibisa petrol sahasında çalışan görevlilerin daha önce Suriye devleti için çalıştığını ve IŞİD kontrolü altındayken de çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Jİbisa petrol sahası Kuzey Suriye’de ki ana petrol kaynaklarından biri. İşletme de mühendislerinde içinde olduğu 500 kişi çalışıyor.

(ARA News)

http://siyasihaber2.org/kurtler-ve-ittifaklari-irak-suriye-yolundaki-isid-ikmal-hattini-ele-gecirdi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.