anadoluverumelimedya.com

Samsun’da bildiri yayınlayan öğrencilere müdürden tehdit: “Sınıfta bırakırım!”

İstanbul erkek Lisesi’nin gerici okul idaresine karşı bildiri yayınlaması ve okul müdürünü protesto etmesi ile başlayan eylemler tüm yurda yayılmaya devam ediyor.

 

Reklam alanı

Samsun Anadolu Lisesi de okullarındaki gerici uygulamalara isyan ederek 11 Haziran Cuma günü okulun öğrenkci ve mezunları ortak bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride 13 maddede okul yönetiminin gerici uygulamaları eleştiriliyordu.

Yayınlanan bu bildiri üzerine okul idaresi yoklama defterlerini toplayarak, özellikle son sınıf öğrencilerini sınıfta bırakmakla tehdit etti. İdare ile konuşmak üzere okula gelen mezunları da polis çağırarak okuldan çıkarttı.

“Karanlıkları aydınlığa çıkaracağımıza söz veriyoruz”

Okul çıkışında bir basın açıklaması yaparak okulda yaşanan gerici uygulamaları ve yayınlanan bildiri üzerine okul müdürünün baskılarını kamuoyuna anlatan öğrenciler, gericiliğe karşı aydınlanma mücadelesinde kararlı olduklarını ifade ettiler. Köklü bir okul olan Samsun Anadolu Lisesi’nin kültürünün hiçe sayıldığından bahseden öğrenciler açıklamada şu ifadelere yer verdiler:
Proje okulları başlığı altında okulumuza getirilen yandaş ve tecrübesiz idareciler biz genç nesli susturup düşünmekten yoksun bırakmaya çalışıyor ve bilime her zaman öncelik vererek bugünlere kadar binlerce aydın yetiştiren SAL kültürümüzü hiçe sayıyor.

 

Basın açıklamasının sonunda kararlılıklarını ifade eden öğrenci ve mezunlar, karanlıkları aydınlığa çıkaracaklarının sözünü verdiler.

talebe.org

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.