anadoluverumelimedya.com

Samsun’da ‘Kaçak elektriği ödemek istemiyorum’ kampanyası

SAMSUN HABER – ENERJİ, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şubesi üyeleri, elektrikteki kayıp kaçak ve sayaç okuma bedeli ile ilgili “Başkalarının kullandığı kaçak elektriği ödemek istemiyorum” adlı imza kampanyası başlattı. Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, “Yargıtay, saç okuma ve kayıp bedellerinin vatandaşların faturalarından tahsil edilemeyeceği yönünde karar verdi. Başkalarının ödediği kaçak elektriğin bedelinin halklardan halen alınmasını nasıl açıklayacaksınız” dedi.

Reklam alanı

ESM Samsun Şubesi üyeleri, elektrikteki kayıp kaçak ve sayaç okuma bedeli ile ilgili “Başkalarının kullandığı kaçak elektriği ödemek istemiyorum” adlı imza kampanyayı İlkadım İlçesi’ndeki İlyasköy Semt Pazarı’nda başlattı. Samsun’un çeşitli yerlerinde 2 gün sürecek imza kampanyası hakkında bilgi veren ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Yargıtay’ın kayıp kaçak bedeli olarak verdiği karar hakkında faturalarda halen bedelin alınmasının nasıl açıklanacağını sorarken şöyle dedi:

“Türkiye’de başkalarının kullandığı kaçak elektriğin bedeli normalde elektrik dağıtıcı firmalar tarafından tamir edilmesi ve yenilenmesi gereken hatların yenilenmemesi nedeniyle enerjide oluşan kayıp bedeli, enerji şirketlerinin kendi sayaç okuma elemanlarının maaşları, bildiğiniz gibi bu ülkede elektrik faturalarını düzenli ödeyen namuslu yurttaşlarımızın faturalarına yansıtılarak onlardan tahsil ediliyordu. Bunu hukuksuzluğun ve adaletsizliğin sona ermesi için başlatılan hukuki mücadele sonucunda Yargıtay karar verdi. Yargıtay, saç okuma ve kayıp bedellerinin vatandaşların faturalarından tahsil edilemeyeceği yönünde karar verdi. Başkalarının ödediği kaçak elektriğin bedelinin halklardan halen alınmasını nasıl açıklayacaksınız.”

İmza kampanyasına destek olarak bedeli ödemek istemediğini söyleyen Zehra Sabiha Arslan, “Bu bedellerin bize ödetilmesini istemiyoruz. Özellikle doğu ve güneydoğu Anadolu’daki kaçak bedellerinde tamamen bize yansıtılıyor. Bu bedelleri hiç ödemek istemiyoruz biz. Bizlere buy tür ödemeler yaptırılmasını istemiyoruz” diye konuştu. 2 gün sürecek imza kampanyasının ardından toplanan imzalar EPDK’ya gönderilecek.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.