anadoluverumelimedya.com

Annelik Hakkını Engellemek

Konu gazeteci Arzu Yıldız.

Reklam alanı

“Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adana’da mühimmat yüklü TIR’larla ilgili soruşturmayı yürüten savcıların Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki savunma görüntülerini yayınlayan Gazeteci Arzu Yıldız’a 1 yıl 8 ay hapis cezası veren mahkeme tarafından Yıldız’a güvenlik tedbiri de uygulanarak ayrıca TCK-53 üncü madde kapsamında velayet hakkından yoksun bırakılma cezası da verildiğini hatırlattı.” (aktifhaber)

24.5.16-22

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiası ile açılan davada üçüncü kez hakim karşısına çıkan Gazeteci Arzu Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasının Marmara Üniversitesi’nden istenmesini talep etti.

Arzu Yıldırım’ın yargılandığı davada müsteşar Kenan İpek ve Basri Bağcı da müşteki olarak yer aldı.

Yıldız savunmasında ifade özgürlüğüne atıfta bulundu. Cumhurbaşkanının diplomasının sahte olduğu iddiasının ortaya atıldığı, bu kişilerle ilgili soruşturma yapılmadığını belirtti.

Diplomasının Marmara Üniversitesi’nden istenmesini talep eden Arzu Yıldız savunmasında, “Zira diploma sahte ise bu lehine delil olur dava düşer, değilse Cumhurbaşkanı aklanır kamuoyundaki bu tartışma biter” ifadesini kullandı.

Diğer yandan davada Doğu Perinçek’in de tanık olarak dinlenmesini talep edildi.

Hakim talepleri bir sonraki celsede değerlendirecek dava ertelendi.

Diğer yandan davada Doğu Perinçek’in de tanık olarak dinlenmesini talep edildi.

Hakim talepleri bir sonraki celsede değerlendirecek dava ertelendi.”

(cumhuriyet)

 

Bir gazeteci kadına annelikten men cezası.

Suçu neymiş? Çocuklarını kayışla mı dövmüş? Ya da birilerine mi satmış? Aç mı bırakmış? Eğitimlerini mi engellemiş?

Annelikten men cezası vermek için annelik ile ilgili bir suç oluşması lazım. İstenmeyen bir haber yaptığı için bir kadına annelikten men cezası veremezsiniz. Bunun hukuken mümkün olduğu da düşünülemez.

Ayrıca o çocuklara da anneden men cezası vermiş oluyorsunuz. Ülkenin eşit bireyleri olan çocukların anne sahibi olmak hakkını elinden alamazsınız. İnsan haklarına ve çocuk haklarına aykırı.

Boşanma komisyonu adı altında toplanan birileri çocuğu tecavüzcüsü ile evlendirmeye karar vermiş. Evlilik 5 yıl sorunsuz yürürse tecavüzcü ceza almayacakmış. Bunun literatürdeki adı ‘pedofiliye devlet eliyle destek’.

Bütün bu kararlar kadını ve çocuğu toplum içinde sindirmeye, ve elinden adım adım edindiği hakları almaya götüren düşünce yapısının sonuçları.

Bunlar insan haklarına karşı uygulamalar, ve Türkiye’nin imza koyduğu anlaşmalarla da bu haklar ayrıca garanti altına alınmış. Sonunda olaylar herhalde bu düşünceleri oluşturanların yargılanmasına gidecek. Çünkü açık ve net bir şekilde Cumhuriyet’in kurumlarının hakkını veremiyor ve halka işkence ediyorlar. Vatandaşın ruhunu öğütüyorlar. Konuya doğrudan dahil olmayanlar bile ülkede bu cümlelerin oluşabildiğini görerek kalp sıkışması yaşıyorlar.

Durum bu.

Anadolu ve Rumeli Medya

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.