anadoluverumelimedya.com

Çiftlikköy’e Güneş Enerjili Şarj İstasyonu Kuruldu

Yalova’da Çiftlikköy Belediyesi ve YASKİ işbirliği ile Çiftlikköy sahiline engelli vatandaşlar için güneş enerjisiyle çalışan akü ve telefon şarj istasyonu kuruldu.

Reklam alanı

Güneş enerjisiyle donanmış bir dünya hayal etmeye başlayabiliriz artık. Güneş enerjili şarj istasyonları, şemsiyeler, güneş enerjili akıllı duraklar, araçlar, montlar ve saatler ve gündelik hayatımızda gereksinim duyduğumuz daha birçok şey güneş enerjisiyle çalışır hale gelebilir.

Türkiye’de de güneş enerji sisteminden yararlanan cihazların hayatımıza iyiden iyiye girmeye başladığını görebiliyoruz. Henüz tek tek uygulamalar olarak yer alsa da önümüzdeki dönemde güneş enerjisinden daha çok yararlanabilecek cihazlarla kamusal hayatta karşılaşabileceğimizi öngörmek mümkün.

Daha önce sitemizde yer verdiğimiz gibi her geçen gün artan akıllı telefon kullanıcı sayısı ile ortaya çıkan şarj sorununa Kocaeli’de güneş enerjisi ile telefonları şarj etmek imkanı sunan “Akıllı direk” adlı çevreci bir çözüm getirildi. (Haber için tıklayın)

Yine sitemizde yer verdiğimiz gibi İETT tarafından üretilen enerjisini güneş panellerinden alan Konsept Akıllı Durak, Yıldız Teknik Üniversitesi durağında hizmet vermeye başladı. (Haber için tıklayın)

Bu örnekler, güneş enerjisinin kamusal hayatımızın bir parçası olabileceğini gösteriyor. Bu örneklerin yaygınlaşmasıyla birlikte, daha çok bölgede daha çok kişi güneş enerjisinin olanaklarından yararlanabilir.

Bu doğrultuda, Yalova’da Çiftlikköy Belediyesi ve YASKİ işbirliği ile Çiftlikköy sahiline engelli vatandaşlar için güneş enerjisiyle çalışan akü ve telefon şarj istasyonu kuruldu.

Yalova Çiftlikköy Belediyesi’nin açıklamasına göre, Sahil Düzenleme Projesini Engelsiz Kafe ile taçlandıran Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, engelli vatandaşlar için kafe, çocuk parkı, engelsiz sahil projelerinin ardından engelli vatandaşlar için bir kolaylığı daha hayata geçirdiklerini söyledi. YASKİ işbirliği ile Çiftlikköy sahilinde Engelsiz Kafe’nin yakınına konuşlandırılan akü ve cep telefonu şarj istasyonunun güneş enerjisiyleçalıştığını dile getiren Başkan Silpagar, “Bu sayede engelli vatandaşlarımız gerek akülü araçlarını, gerekse cep telefonlarını kolaylıkla şarj edebilecek. Diğer vatandaşlarımız da telefon şarjlarını buradan yapabilecekler. Halkımıza hayırlı olmasını diliyor, desteklerinden dolayı YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

alternatifenerji

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.