anadoluverumelimedya.com

ASİMDER’den sert tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Muş’ta Ermeni dernek ve kiliselerin son yıllardaki çalışmaları ve yeni oluşumlar içerisinde olmalarının bölge için tehlikeli olduğunu iddia etti.

Reklam alanı

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Muş Belediyesinin verdiği destekle kentsel dönüşüm projesi kapsamında tarihsel yapı olduğu iddia edilen eski yapıları yıkarak modern bir şehir yapısına kavuşacak olan Muş’un gelişiminin önünün kesilmek istendiğini söyledi.

Gülbey, Muş’ta kurulan Daron Muş Ermenileri Dayanışma Sosyal Turizm Derneğinin, “Eski yapıların sözde Ermeni evleri olduğu ve bir Ermeni kültürünün yok edildiğini iddia ederek, bu yapıların yıkılmasını engelleyerek Muş’un gelişiminin önüne geçtiğini” anlattı.

Resmi bir belgeye dayandırılmayan bu iddiaların yalandan ibaret olduğunu anlatan Gülbey, şöyle konuştu:

“1915 sözde Ermeni soykırımı ve 24 Nisan günü tehcir yapıldı yalanı nasıl gün gibi ortada ise, bu tarihi Ermeni evleri yalanı da ortadadır. Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgelerimizi sözde Batı Ermenistan olarak adlandıran Ermeni lobisi şimdi de bu bölgelerdeki yapıların kendilerine ait olduklarını, bunları da böyle sözde dernek ve vakıflar kurarak kendi kuruluşlarına devredilmesini talep ediyorlar.”

Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm ve İçişleri Bakanlığını göreve davet eden Gülbey, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu tür oluşumların toplumu ayrıştırdığı ve Ermeni lobisinin fikirlerine hizmet edeceği, o yönde yapılan çalışmalara destek verecekleri konusunda endişelerimiz bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili tüm devlet yetkililerini göreve davet ediyoruz. Gerekli kurumlarla da ASİMDER olarak yazışmalar yapacağız. Bu tür asıl amaçlarının ne olduğu bilinmeyen dernek ve vakıfları da ziyaret eden Muş Belediye Başkanını da kınıyoruz.”

erzurumgazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.