anadoluverumelimedya.com

AKP’nin Akıl Almaz Seçim Hilesi

Uyanık bir CHP’li ısrarlı davranıp AKP’nin hilesini çözdü: Paralel veri tabanı…

Almanya’nın Köln, Düsseldorf, Stuttgart gibi kentlerinde tam bir seçim kaosu yaşanıyor.

Reklam alanı

ysk.gov.tr’deki seçmen sorgulama sisteminden oy kullanma yerini öğrenen birçok vatandaş, seçim sandığının başında “Siz burada oy kullanamazsınız” diye uyarılıp başka kentlere ya da başka ülkelere yönlendiriliyor.

DÜSSELDORFT’TAN BERLİN’E
Köln’e giden birçok CHP’linin ismi başka şehirde çıktı. 50 HDP’linin ikametleri Düsseldorf’ta olduğu halde oy kullanma yerleri Berlin olarak gösterildi.

Bazı CHP’lilerin Kabil, bazılarının Atina Başkonsolosluğu’nda oy kullanacağı belirtildi, vatandaş şok geçirdi.

Çoğu imam olan sandık başkanları, “Liste böyle” derken, Hayri Çiçekdağı isimli CHP’li genç, ısrarı sayesinde seçim hilesini ortaya çıkardı. Frankfurt’ta oy kullanması gereken Volkan B. isimli vatandaş, sandığa gittiğinde, sandık başkanı SEÇSİS’e bakıp “Senin yerin Nürnberg” dedi ve hiç ilgisinin olmadığı 3 saat uzaklıktaki konsolosluğa yönlendirdi.

Bilgi teknolojileri üzerine çalışan Hasan Çiçekdağı bu ekran görüntüsünü fotoğrafladı. Ardından, kendisi aynı kişinin TC Kimlik No’su ile YSK’dan sorgulama yaptı. ysk.gov.tr’de bu kişinin oy kullanacağı yer olarak “Frankfurt Başkonsolosluğu” yazıyordu. Sonuçta seçmene yine de oy kullandırılamadı. CHP’li Hayri Çiçekdağı, “Bir alt kayıt olduğundan şüpheleniyoruz. YSK’da başka, SEÇSİS’te başka sonuç veriyorsa, o zaman orada bir alt ve değişik veri tabanı, paralel ve farklı bir liste vardır” diye konuştu.

sarizeybekhaber
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.