anadoluverumelimedya.com

MHP’de Deprem Gibi İstifalar!

MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan Bursa’da 10 ilçe teşkilatı istifa ederek, kurultayçağrısında bulundu.

Reklam alanı

MHP Genel Merkezi’nin kurultay tartışmalarının en yoğun olduğu 13 Mayıs cuma günü Bursa il yönetimini sessiz sedasız görevden almasına tepkiler büyüyor. Görevden alınan il başkanı ile birlikte açıklama yapan 10 ilçe yönetimi istifa kararı alıp, olağanüstü kongre çağrısında bulundu.

Görevden alınan il başkanı Yüksel Yılmaz, Ülkücülüğe uygun davrandıklarını belirterek, partinin ve ülkenin geleceği için bir an önce kongreye gidilmesi çağrısında bulundu.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda görevden alınan seçilmiş il başkanı Yüksel Yılmaz’ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

KARAR HUKUKİ DEĞİL
Ben ilk kez görevden alınmıyorum. 2008 yılında MHP Nilüfer İlçe Başkanı iken de yine hukuksuz bir kararla görevden alınmıştım. Ancak takdir-i ilahi yıllar sonra bizi İl Başkanlığına taşıdı. Şimdi ise hem hukuki hem de vicdani bir dayanağı olmayan bu fesih kararının sonuçları siyasette bizleri nereye getirir bilemem. Bildiğimiz şu ki, biz siyaseti inandığımız değerler, kutlu davamız ve Türk Milletinin umutlu geleceği için yapıyoruz.

İKİ ALTERNATİFİMİZ VAR

1 Kasım seçimleri MHP tabanını ve genel olarak Milliyetçi vatansever kesimleri ciddi bir hezeyan ve ümitsizlik duygusuna sürüklemiştir. Bu tablo karşısında ülküdaşlarımızın önünde yalnızca iki alternatif kalmıştır.
Ya tam anlamıyla teslimiyet ve akabinde siyaset sahnesinin dışına itilme,
Ya da yeniden bir diriliş, değişim ve akabinde şahlanış.

Hal böyle iken Ülkücüler ikinci alternatifi yani dirilişi, değişimi ve şahlanmayı tercih etmiştir. Bu şahlanışın yeri ve adresi öncelikle Tüzük Kurultayı ve akabinde seçimli Genel Kuruldur.

SARAY VE AKP’DE ATEŞ BACAYI SARMIŞTIR
Ancak görüldü ki, olağanüstü kurultay süreci başladıktan sonra Başkanlık sistemi adı altında tam bir krallık heveslisi AK trollerin, saray medyasının, Bakanların ve AKP’li vekillerin MHP tüzük kurultayına anormal düzeyde ilgisi ve havuz medyasının tarafgir manşetleri oldukça manidardır.

ÜLKÜCÜ İRADE İLE BİLEK GÜREŞİ YAPILMAZ
Mazi göstermiştir ki “Türk Milleti ve Ülkücü İrade ile bilek güreşi yapılmaz” yapanlar hep kaybetmiştir. Haklı talepler önümüzde duruyor. İnanıyorum ki toplumun bütün kesimlerinde de böyle bir beklenti var. Zorlukla beraber kolaylık vardır. Niyetimiz partimizin ve milletimizin muzaffer olması içindir.

İSTİFA EDEN İLÇE YÖNETİMLERİ

İnegöl İlçe Başkanı Müfit BESLER ve Yönetimi
Yenişehir İlçe Başkanı Nihat DOĞAN ve Yönetimi
Mudanya İlçe Başkanı Yüksel KESEN ve Yönetimi
Orhaneli İlçe Başkanı İsmail ASA ve Yönetimi
Keles İlçe Başkanı Ahmet TÜRKMEN ve Yönetimi
Harmancık İlçe Başkanı Mehmet ASLAN ve Yönetimi
Büyükorhan İlçe Başkanı Nusret TÜRKMEN ve Yönetimi
Kestel İlçe Başkanı Mehmet KAPLAN ve Yönetimi
İznik İlçe Başkanı Hilmi DÜKKANCI ve Yönetimi
Gürsu İlçe Başkanı Suat ERMİŞ ve Yönetimi 

(yenicag)

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.