anadoluverumelimedya.com

CHP’de kurultay trafiği

CHP tüzükte bazı maddelerde değişiklik yapmak için çalışmalara başlamıştı. CHP’nin iktidar partisinin içinde bulunduğu durum, erken seçim beklentisi, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili referandum ihtimali gibi gergin siyasi iklim nedeniyle tüzük kurultayını erteleyebileceği belirtiliyor.

Reklam alanı

Sonbahar aylarında yapılması öngörülen tüzük kurultayında verilecek bir önerge ile “seçimli” kurultay gündeme gelebilecekti. Bu kurultayın ertelenmesi durumunda muhaliflerin “olağanüstü kurultay” için çalışması gerekecek ya da iki yıl sonra yapılacak olan olağan kurultaya hazırlanacaklar. Tüzük gereği CHP kurultayının iki yılda bir toplanması gerekiyor. Tüzük kurultayını da bir yıl süreyle erteleme imkanı bulunuyor.

8 ADAY

Tüzüğe göre seçimli kurultayın toplanabilmesi için toplam delege sayısının salt çoğunluğu yani yaklaşık 650 delegenin desteğinin alınması gerekiyor. Genel Başkan adayı olabilmek için de delegelerin onda birinin yani 130 delegenin imzası gerekiyor. Muhaliflerin seçimsiz olağanüstü kurultayı toplayabilmesi için de delegelerin beşte biri kadar 261 imza bulmaları yeterli.

Kurultayın nasıl yapılacağı net değil ancak genel başkan adaylarının kimler olabileceği yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Muharrem İnce, Umut Oran ve Mustafa Balbay adaylıklarını geçtiğimiz kurultay sürecinde resmi olarak açıklamışlardı. Perde arkasında genel başkanlık yarışına girebileceği konuşulan isimlerin arasında Deniz Baykal, İlhan Cihaner, Fikri Sağlar, Özgür Özel ve Hurşit Güneş de bulunuyor.

sozcu

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.