anadoluverumelimedya.com

Kılıçdaroğlu: Başkanlık sistemi kan dökmeden gerçekleştirilemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemine ilişkin yaptığı açıklamada “Böyle bir sistemi bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz” dedi.

Reklam alanı

TOBB Genel Kurulu’nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemine tartışmalarına ilişkin konuştu.

“Nasıl bir başkanlık sistemi? Bir kişi konuşacak Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak hâkim ona göre karar verecek” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek. Neymiş? Böyle başkanlık sistemi. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net…” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU’NA DESTEK

Davutoğlu’nun görev süresince imza attığı onca suça rağmen Kılıçdaroğlu ısrarlı bir biçimde “Davutoğlu meşruydu” demeye devam ederken “Son iki seçimde Sayın Davutoğlu başarı elde etti. Meşru bir hükümet, yasalara göre Başbakan oldu. TBMM’den güven oyu aldı. Bir sabah Saray’a çağrıdılar, ‘görevi bırakacaksın’ dediler. 23,5 milyon oy alan başbakana görevi bırakacaksınız dediler. Hani milli irade? 23,5 milyon oyu çöpe atmaya kimin hakkı var?” ifadelerini kullandı.

habergazeten

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.