anadoluverumelimedya.com

74 yıllık kız lisesi ‘hafızlık okulu’ yapılmak istenince veliler isyan etti

Bolu’nun ilk kız meslek lisesi olan Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nin “taşınma” adı altında hafızlık okulu haline getirilmesine, veliler ve yöre halkı tepki gösterdi. Milli Eğitim Müdürlüğü, lisenin ısrarla TOBB’un yaptırdığı okula taşınmasını isterken, Zübyede Hanım Kız Meslek Lisesi bina ve eklentilerinin Hafızlık Okulu adı altındaki bir yapıya devredileceği öğrenildi.

Reklam alanı

800 öğrencisi ile Bolu’nun mevcudu en çok olan okullarından Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, çeşitli dönüşüm operasyonlarıyla adım adım imam hatipleştirilmek isteniyor. 1942’den beri aynı yerde hizmet sunan Kız Meslek Lisesi’nin, bir süredir başka bir binaya taşınması konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ısrarlı tavrı dikkat çekmeye başlayınca, veliler bugün öğle saatlerinde bululup “Okuluma dokunma” eylemi yaptı.

Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nin yerinden edilerek, bu yere 60 hafızın eğitim alacağı Hafızlık Okulu adlı bir yapının kurulmak istendiğini öne süren veliler, “Sergi salonuma dokunma”, “Tiyatro salonuma dokunma”, “Atölyem benimdir” kokartlarıyla buluşarak tepkilerini gösterdi.

Burada konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Erkan Korkmaz, “Bugün burada Bolu kent kültürünün, kimliğinin bir parçası olan ve 1942’den beri hizmet veren Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nin taşınmasına karşı kamuoyunu bilgilendirmek ve dur demek için toplandık. Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi 32 dersliğe sahip, çocuklarımızın etkinliklerini ve tiyatrolarını sergileyebileceği sahnesiyle 800 öğrenciye hizmet veren bir kurumdur. İlimizin tek kız meslek lisesidir. TOBB’un Mudurnu yolunda yaptırdığı okul ise, karşılanamayan talep üzerine yapılmış ikinci bir meslek lisesi olacaktı. Şimdi Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, mevcut halinden daha küçük olan o yeni binaya gönderilmek isteniyor. Akla izana sığmayan bu israrınızdan vazgeçin” dedi.

sol

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.