anadoluverumelimedya.com

Canlı bombalara ilaç gönderen doktorlar şartlı serbest!


Mahkeme, “Suç Örgütüne Üye Olmak”, “Rüşvet”, “Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Kaçakçılık” suçlanan 23 zanlıyı tutukladı. Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce gözaltına alınan diğer zanlılar, “Adli kontrol” şartıyla serbest kaldı. Serbest kalanlar arasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Orhan A. da bulunuyor.

Reklam alanı

BÜYÜK ÇAPLI BASKIN…
Son yılların en büyük operasyonunu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne (İEM) bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Müacedele Şube Müdürlüğü (İKP) ekipleri, 3 Mayıs günü, şafak vakti gerçekleştirdi. Alınan bir istihbaratı değerlendiren İKP dedektifleri, organize bir örgütün, Yurt genelinde sahte reçeteyle ilaç alımı yapıp Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) 250 milyon lira zarara uğrattığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izin doğrultusunda geniş çaplı teknik ve fiziki takip başlatıldı.

İZLEME, 3 MAYIS’TA BİTTİ
Yaklaşık 6 aylık takibin ardından aralarında, profesör, çok sayıda doktor, eczacı ve memurların da bulunduğu suç örgütünün yapısı net bir şekilde ortaya çıkarıldı. Sahte reçeteler ile işbirliği yapılan eczanelerden temin edilen ilaçların, Irak, İran ve Suriye’deki terör örgütleri PKK, PYD, DEAŞ/IŞİD, MLKP ve THKP adlı örgütlere gönderildiği belirlendi. İzleme çalışması tamamlandı ve operasyon kararı alındı.

DR. MÜDÜRDEN DR’LARA DARBE!
İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın bizzat takip edip yönlendirdiği operasyon şafak vakti, aralarında Diyarbakır, Adana, Mersin, Batman, Siirt, Antalya, Hatay, Mardin, Ağrı ve Ankara’nın da bulunduğu 32 ilde “eş zamanlı” olarak başladı. Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polislerinin destek verdiği operasyonların İstanbul ayağında 103 adrese girildi. Ekipler, aralarında Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Orhan A.’nın da bulunduğu çok sayıda doktor, eczacı ve terör örgütü üyesi 109 şüpheliyi gözaltına aldı. Diyarbakır’da gözaltına alınan Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Orhan A.’nın daha önce bir başka yolsuzluk operasyonundan dolayı, gözaltına alındığı ortaya çıktı.

İLAÇ DEPOLARINA DA GİRİLDİ
Baskınların bir diğer bölümünde ise suç örgütünün depo olarak kullandığı adreslere girildi. Depolardan piyasa değeri 40 milyon lirayı bulan 5 kamyon ilaç çıktı. Fiyat aralığı 800-30 bin lira arasında değişen ilaçların, binlerce kanser, hematoloji, psikotrop, ruh ve sinir hastalıklarının tedavisinde kullanıldığı ifade edildi. Ele geçirilen bazı ilaçların terör örgütlerince canlı bomba eylemlerinde kullanıldığı ve büyük yankı uyandıran operasyonu ilgili bakanlıkların da yakından takip ettiği öğrenildi. İllerden hava ve karayoluyla İstanbul’a getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi’ndeki İKP Merkezi’nde sorguya alındı. Şüpheliler, bugün adliyeye sevk edildi, 23 zanlı tutuklandı.

Şenol GEZER

SÖZCÜ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.