anadoluverumelimedya.com

TÜRKMENİSTAN’DA AT BAYRAMI COŞKUSU

Son yıllarda daha önceki yıllara göre, daha kapsamlı ve görkemli bir şekilde başlayan At Bayramı şenlikleri, devam ediyor.

Reklam alanı

Ahalteke atlarına düşkünlüğü ile bilinen ve ata binmeyi seven Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un ev sahipliğinde yapılan etkinliklere, dünyanın 25’ten fazla ülkesinden misafir davet edildi. Uluslararası Ahalteke Atları Birliği’nin Konferansı ve fuar ile başlayan At Bayramı etkinlikleri kapsamında, bugün Aşkabat Atçılık Spor Kompleksi’nde inşa edilen açık manejin açılışı yapıldı ve genç jokeylerin arasında at yarışı düzenlendi. Etkinliklere, Devlet Başkanı Berdimuhamedov da katıldı. Berdimuhamedov, ilk önce açık manejde atlı gösteriyi izledikten sonra, at yarışlarının yapılacağı hipodroma geçti.

Bayram dolayısıyla genç jokeylerin arasında 7 yarış düzenlendi. 10 atın katıldığı 7 yarış sonrasında dereceye giren jokeyler ödüllendirildi.

Yarın ise bir Türk şirketi tarafından inşa edilen at çiftliğinin açılışı gerçekleştirilecek. Cumartesi günü ise geleneksel ve uluslararası bir yarış haline gelen “At Güzellik Yarışması’nın” sonuçları ilan edilecek. Pazar günü ise Uluslararası Atçılık Spor Kompleksi’nde büyük bir at yarışı tertip edilecek.

CHA

benguturk

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.