anadoluverumelimedya.com

MERSİN HAYALET GEMİLERİ KONUŞUYOR

Mersin’in Silifke ilçesinden Antalya yönüne giden yolun 18. km.sinde, Taşucu Liman Kalesini de içine alacak şekilde tel örgülerle çevrilmiş bir yer var. Denize uzanan büyükçe bir iskelesi de olan  bu yerin çevresine “Girmek Tehlikeli ve Yasaktır” tabelaları asılmış. Çevrede yaşayan yurttaşlar 14-15 yıldır varolan bu yerin bir NATO üssü  olduğunu düşündüklerini, ama şimdiye kadar herhangi bir faaliyete de rastlanmadığını söylüyorlar.

Reklam alanı

İşte bu esrarengiz yere iki gün önce gece yarısı milliyeti belli olmayan bir yük gemisi  (destroyer) yanaştı. Bir sahil güvenlik feribotunun eşlik ettiği  geminin gelişiyle, onlarca TIR ve kamyon da bölgeye hareket etti. Yurttaşların haber vermesi üzerine gelen basın mensuplarını jandarma durdurdu ve olay yerine yaklaştırmadı. Konuyu sorduğumuz çeşitli ilgililerden bazısı “ bir tatbikat olabileceğini” belirtirken, bazıları da “önemli bir şey yoktur” diyerek geçiştirdi. Silifke KaymakamıŞevket Cinbir ise yalnızca “Haberim var” demekle yetindi, herhangi bir bilgi vermedi. Köylülerin verdiği bilgiye göre, geminin geldiği gecenin sabahında, Alman plakalı beyaz bir Mercedes arabadan inen bazı kişiler, dürbünle gemiyi izlemişler. Köylülerin konuştuğu bir TIR şoförü de, kendilerine “Suriye sınırına insani yardım malzemesi “ taşıyacaklarının bildirildiğini söyledi.

Mersin kamuoyunun merak ettiği ve yetkililerden açıklama beklediği soru ise çok basit: O gemi ne taşıyordu ve yükü alan 20-30 TIR nereye gitti?

Haber: Yusuf Çelik

mersinsiyaset

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.