anadoluverumelimedya.com

Terörle mücadeleye yeni soluk! “Ankebot” geliyor

Konyalı yazılım firması tarafından projelendirilerek hayata geçen Ankebot özellikle Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütü PKK ve unsurlarına karşı mücadele eden asker ve polisin kullanabilmesi için tasarlandı.

Reklam alanı

 

Elfatek Elektronik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, son günlerde güvenlik kuvvetlerinin Doğu ve Güneydoğu’da sürdürmekte olduğu terör örgütü PKK’ya karşı düzenlenen operasyonlarda, şehit ve gazi haberlerine çok üzüldüklerini ifade ederek sözlerine başladı. Bölgede görevli güvenlik güçlerin teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu şehit düştüğüne işaret eden Düzgün, “Biz de buna karşı ne yapabiliriz diye düşündük. Asker ve polisimizin kullanabilmesi için 10 yıllık bilgi birikimimizi sonucu yazılımını yaptığımız ve son 4-5 yıldır kullandığımız analog oransal joistik uzaktan kumandamızı mini insansız aracımıza entegre ettik” dedi.

 

HER YERE GİRİP ÇIKABİLİYOR

 

’Ankebot’ ismindeki uzaktan kumandaya sahip bu mini insansız aracın özellikleri arasında yakın ve uzak mesafede hareket, güvenlik güçlerinin giremeyeceği noktalarda uzaktan kumandayla hareket kabiliyetinin bulunduğunu söyleyen Düzgün, sözlerine şöyle devam etti:

“Üzerindeki kamera sayesinde bina içerisini ve yol güzergahı rahatlıkla kontrol edilebilir. Üzerine yerleştirilecek olan askeri teçhizatla el yapımı bombalara ve terör örgütü üyelerine müdahale edilebilir, bölgeden yaralı tahliyesi yapılabilir. Uzaktan kumandamız 300 metreden 1 kilometreye kadar cihazı kontrol edebilme imkanı sunuyor. Cihazımız sessiz olması için elektrikli motorla yaptık. Üzerinde 360 derece dönebilen palet var. Ayrıca 48 derece açıyla hareket edebilen namlu mevcut.”

 

VEFA BORCUMUZU ÖDEMEK İSTİYORUZ

Bu mini insansız araca gereklilik ve isteğe göre farklı askeri teçhizatların dahil edilebileceğini de söyleyen Düzgün, üretimlerinin ilk çıktısı olduğunu, çalışmaların devam ettiğini, ilerleyen zamanlarda mini insansız aracın daha fonksiyonel olacağını da bildirdi. Türkiye’ye karşı bir ahde vefa hissettiklerinin de altını çizen Düzgün, şunları ifade etti:

“Biz bu ülkenin okullarında okuyarak bugünlere geldik. Biz de ekip olarak bu ülkeye olan Vatan ve vefa borcumuzu askerlikten sonra da ödemek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde farklı ürünler de yapacağız. Bu bizim için bir başlangıç. Ekibimize bu noktada güveniyorum.”

 

DEVLET DESTEKĞİ İLE GELİŞTİRDİK

Analog joistikli uzaktan kumandanın ülkemizde üretiminin gerçekleşmediğini, ilk defa kendilerinin üretmeye başladığını da bildiren Düzgün, TÜBİTAK, KOSGEB ve Sanayi Bakanlığımızın ’tekno yatırım’ projelerinden destek aldıklarını ve uzaktan kumandayı geliştirdiklerini de söyledi. ’Ankebot’ firma tarafından Konya’daki Endüstri Zirvesi Fuarı’nı sergilenmeye başlandı.

millimucadele

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.