anadoluverumelimedya.com

İşte İhanetin Belgesi 1500 Teröristi Tedavi Ettirmişler

Hastanedeki skandalın belgesi ortaya çıktı

Reklam alanı

Yaralı bin 500 PKK ve PYD’li teröristin 3 gün içinde Diyarbakır’daki iki devlet hastanesinde sahte kayıtlarla tedavi edildiği belgelerle kanıtlandı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde sahte isim ya da başka hastaların üzerinden tedavi edilen PKK / PYD’li teröristlerin silinen kayıtlarına ulaşıldı. Yaralı asker ve polislerin Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde doktorların ihmali üzerine şehit olduğu iddiasını araştıran Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla Kobani olaylarını bahane ederek 6-8 Ekim 2014’te kentte ortalığı savaş alanına çeviren teröristlerin, iki kamu hastanesinde sahte isim ve eski hastalara ait kayıtlarla tedavi edildiğini ortaya çıkarmıştı.

BİN 500 KİŞİ TEDAVİ EDİLDİ

Star gazetesinin haberine göre, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde yaklaşık bin 500 kişi usulsüz şekilde tedavi edildi. Soruşturmayı yürüten müfettişler, hastane yönetiminden o döneme ait kayıtları istedi, ancak ‘silindi’ yanıtını aldı. Silinmeden önce duyarlı hastane personelinin kopyaladığı verilere göre, üç gün içinde çoğu Diyarbakır dışından ve Suriye’den gelen yüzlerce kişi, acil servise başvurdu. Kayıtlara göre, acil şikâyetiyle daha önce tedavi olan hastaların bilgileriyle kırsaldan ve Suriye’den gelen PKK ile PYD’li teröristler tedavi edilmiş. Tedavi masrafları ise SSK’ya ödetilmiş.

asikurtlar
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.