anadoluverumelimedya.com

Kazakistan İşadamları Karabağ için Ermenisanı boykot etti

Ermenistan Azerbaycan arasında artan gerilimin ardından Kazakistan ile Ermenistan arasında ilişkiler de olumsuz yönde etkilendi. 

Reklam alanı

 

Azerbaycan‘ın Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarında iki ülke arasında Nisan ayının ilk günlerinde artan gerilimin ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev‘in Azerbaycan’ı desteklemesi ve Ermenistan ile ilişkilerinde de olumsuz etkilendi.

 

Bu hafta sonu Ermenistan’ın başkenti Erivan‘da yapılması planlanan “INVEST Armenia-2016” Fuarına Kazakistan işadamları da Karabağtopraklarının hala işgal altında olmasını gerekçe göstererek boykot ettiler.

 

Konuyla ilgili Ermenistan Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Arsen Kazaryanaçıklama yaparak, “ne yazık ki Kazakistan heyeti Ermenistan’a gelmekten vaz geçti. Biz ne yapa biliriz? Onlar demokratik bir ülkenin vatandaşlarıdır. Heyete Ermenistan’a gitmeyin diye tek söz yeterlidir. Boykot etme nedenlerini isse onlar can güvenliği sağlanmasını gerekçe göstererek katılmayacaklar” dedi.

 

2 hafta önce de Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Erivan’da yapılan Avrasya Ekonomik Konseyinin zirve toplantısına Karabağ’da savaş devam ettiğini gerekçe göstererek Erivan’a gitmekten son anda vazgeçmişti. 

 

Kazakistan’ın Azerbaycan’ı desteklemesi Ermeni halkının da tepkisine yol açarak aleyhlerinde çeşitli kampanyalar başlatıldı. 

 

Ermeni halkı köylerde Nazarbayev ve Kazakistan ile ilgili ellerine geçeni yok etmeye başladılar. 

 

Ayrıca Ermenistan köylerinden birinde bulunan Nursultan Nazarbayev adına anıt ve Erivan’ın merkezinde bulunan kütüphanelerden birinde Nazarbayev adına olan köşeyi de kaldırdılar. 

Kaynak: HaberAzerbaycan.com

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.