anadoluverumelimedya.com

‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ davasında hakim ‘Anayasaya aykırıdır’ başvurusunu beklemeye aldı

 

Reklam alanı

14.10.2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’ne ziyareti sırasında, Gençlik Muhalefeti’nin “ÜNİVERSİTEDE KATİLE HIRSIZA YER YOK” yazılı pankartları nedeniyle 8 öğrenci hakkında dava açıldı. Davada pankarttaki ibarelerin Cumhurbaşkanına hakaret içerdiği ve protestonun ‘Anayasaya aykırı’ olduğu gerekçe gösterildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Levent Kandemir’in açmış olduğu davada, yaklaşık 10 öğrencilerin taşıdığı pankartların hakaret ve aşağılama içerir tarzda ifadeler taşıdığını, üniversitenin çeşitli mekanlarında asmak ve dağıtmak suretiyle atılı suçu işlediklerini belirtti. Başsavcı Kandemir, öğrencilerin ayrı ayrı cezalandırmalarını talep etti.

Sanık avukatlarının Anayasa’ya ve uluslararası düzenlemelere açıkça aykırılık teşkil edildiğini içeren düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak yargılamanın durdurulmasını ve öğrencilerin beraatlerini talep etti. Mahkeme bu talebi reddetti ancak sanıkların TCK’nın 299. maddesinin Anayasaya aykırı olduğu talebine ilişkin AYM söz konusu davada verilecek kararın bekletilmesine karar verdi.

AYM’nin vermiş olduğu kararla duruşma 4 Kasım 2016’ya ertelendi.

“DAVA, SANIKLARIN LEHİNE SONUÇ VEREBİLİR”

Avukat Sema Özdemir’in BirGün’e verdiği bilgiye göre hakim, kararını “sanıkların lehine bir durum” oluşabilir şeklinde açıkladı.

ÇİĞDEM AKBAYRAK

birgun.net

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.