anadoluverumelimedya.com

Ahmet Davutoğlu’ndan Akın Öztürk açıklaması

Ahmet Davutoğlu, Akın Öztürk‘ün görevde kalma süresinin olduğu halde neden görevden alındığının bugün daha iyi anlaşılacağını söyledi.

Eski Başbakan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Habertürk‘te katıldığı programda darbe girişimen ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Reklam alanı

Davutoğlu, FETÖ’nün askeri darbe girişiminin 1 numarası olarak gösterilen AkınÖztürk‘ün görev süresinin olmasına rağmen neden görevden alındığının önemine dikkat çekti. Davutoğlu, “Düşünün ki; eğer Akın Öztürk Hava Kuvvetleri’nde komutan olarak kalsaydı bugün nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalırdık herhalde herkes takdir eder” şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi;

“Gün geçti artık daha rahat ifade edebiliriz. Akın Öztürk Paşa, Hava Kuvvetleri Komutanlığı‘ndan süresi varken niye alındı? Normalde süresi vardı ve Akın Paşa kalırdı. Cumhurbaşkanımız ve Hulusi Akar Paşayla yaptığımız istişarelerde gelinen noktadır o.

KOMUTAN OLARAK KALSAYDI..

Düşünün ki; eğer Akın Öztürk Hava Kuvvetleri’nde komutan olarak kalsaydı bugün nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalırdık herhalde herkes takdir eder. Tedbirleri geçen seneden beri almaya başladık.”

hürriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.