anadoluverumelimedya.com

Cemil Bayık’tan kırsala çekilme talimatı!

Doğu ve Güneydoğu’da bazı il ve ilçelerde terör örgütüne yönelik başarılı operasyonlarını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, şehir merkezlerinin yanı sıra kırsalda da terör örgütüne nefes aldırmıyor.

Reklam alanı

Türk Silahlı Kuvvetleri, şehir merkezlerinde yürüttüğü operasyonların yanı sıra kırsalda da terör örgütü mensuplarına karşı başarılı bir mücadele veriyor. Dağılma sürecindeki örgütün sözde lideri Cemil Bayık’ın, teröristlere verdiği telsiz talimatları örgütün ne durumda olduğunu gösteriyor. Terörist başı Bayık, telsizden verdiği talimatlarda teröristlerden örgütteki çözülmeyi telsiz konuşmaları ile ifşa etmemelerini isterken, telsizlerin nadir kullanılmasını, direnişe devam edildiği görüntüsü verilmesini istediği ve bunun kendilerine yakın medya organları ile paylaşılmasını istediği tespit edildi. Bayık teröristlerin kırsal alana çekilmesini istedi. Ayrıca kırsal alana kaçan teröristlerin arkalarında yaralı bırakmamasını isteyen Bayık, “Arkanızda yaralı bırakmayın, her şeyi dökülüyorlar, susturun. Tecrübe kazanmış, güvendiğiniz YPS’lileri yanınızda kırsala götürün. İhanet eden halkla ilişki kurmayın, yakaladıklarınızı cezalandırarak bölgeyi terk edin. Yakın, patlatın ve binalardan öyle çıkın. Vakit bulamadığınızda da kazdığınız tüneller dahil her şeyi tuzaklayın” şeklindeki talimatları kayıtlara girdi.
PKK’LININ HÜCRE EVİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ!
“TERÖRİSTLERİN İNLERİ TEKER TEKER BASILARAK İMHA EDİLDİ”

Uyuşturucu ticareti başta olmak üzere insan ve sigara kaçakçılığından da çok büyük kazanç elde eden eli kanlı terör örgütü; Nusaybin, Şırnak merkez, Yüksekova ve Silopi’de güvenlik güçlerince icra edilen başarılı operasyonları sekteye uğratmak, bu bölgelerdeki teröristlerin üzerindeki baskıyı azaltmak ve kırsaldan da destek sağlamak maksadıyla Diyarbakır, Bitlis, Muş, Bingöl, Hatay, Tunceli ve Kars kırsalında güvenlik güçlerine zayiat verdirmek amaçlı eylemlere girişirken, güvenlik güçlerinin hiç ara vermeden kararlı operasyonları neticesinde ağır kayıplar verdi. Teröristlerin inleri teker teker basılarak imha edildi.
TSK, ilgili kanunca kendisine verilen il ve ilçelerdeki operasyon görevlerinin yanı sıra kırsalda da kar, kış, yağmur, çamur demeden aralıksız olarak görevini sürdürüyor. Asker; bölücü terör örgütünün ‘bahar tertiplenmesi’ adı altında yapmış olduğu hazırlıkları boşa çıkartıyor. Şehir merkezlerinde operasyonları sürdüren TSK’nın kırsal alana gerekli önemi vermeyeceğini sanan terör örgütünün, kırsal alanda güçlü bir tertiplenmeye gitme çabası TSK’nın kırsal alanda da başarılı operasyonlar yapması ile başarılı olamadı. Kandil ve diğer yerlerde yakalanma korkusuyla her gün yer değiştiren terör örgütünün sözde liderleri, il ve ilçelerdeki teröristlere telsizler aracılığı ile verdikleri “Kırsala çekilin, il ve ilçeleri YPS’ye bırakın” talimatlarına teröristlerin “Çekileceğimiz yerlerin çoğu asker tarafından dağıtıldı, nereye çekileceğiz?” şeklinde cevap vermeleri, teröristlerin çaresizliklerini ortaya koydu.

“NUSAYBİN’DE ÇÖZÜLMELER BAŞLADI”

Bölgenin yapısı gereği teröristlerin barınmak için mağara bulmakta sıkıntı yaşamayacakları düşünülse de lojistik açısından çaresizlik içinde oldukları telsiz konuşmalarına yansıdı. Meskun mahallerde icra edilen kararlı operasyonlarda büyük kayıplar veren teröristlerin teslim olmalarını engelleyemediği tespit edilirken, son olarak Şırnak’ta 5, Nusaybin’de 2 olmak üzere 7 terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan teröristlerin 1 tanesi hariç diğerlerinin dağ kadrosundan olduğu açıklandı. Nusaybin’de 2 teröristin güvenlik güçlerine teslim olması ile teröristlerin ilk teslim olma girişimi Nusaybin’de çözülmenin başladığına işaret ediyor.

medyaege

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.