anadoluverumelimedya.com

OKTAY VURAL’DAN AB İLERLEME RAPORU’NA TEPKİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AB İlerleme Raporu’nda yer alan “Kıbrıs’la ilgili ifadeleri, Ermeni iddialarını, PKK terör örgütünün muhatap alınmasına” ilişkin değerlendirmeler üzerine, “Ne iadesi, çöpe atılması gereken bir raporla karşı karşıyayız.” dedi.

Reklam alanı

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadeleyle ilgili fezlekesi olan milletvekillerinin dokunulmazlığının mevcut hükümler çerçevesinde kaldırılmasını teklif ettiklerini belirtti.

“Bu konuda aleni oy kullanmak yerine gizli oy vermeyi tercih ettiler” diyen Vural, “AK Parti, bu konuda irade oluşmayacağını düşünerek vereceği fireden korkmuştur. Anayasa değişikliğinde önemli sayıda fire olacağı anlaşılmaktadır.” diye konuştu.

 İlerleme Raporu’na ilişkin de eleştirilerde bulunan Vural, şöyle konuştu:

“Yaşadığımız sorunlar raporda yazdığı için değil, yaşadığımız için önemli. Bu mesele AB’nin, ABD’nin meselesi değil, milletimizin meselesidir. AB İlerleme Raporu’nda yer alan Kıbrıs’la ilgili ifadeleri, Ermeni iddialarını, PKK terör örgütünün muhatap alınmasına ilişkin hususları gördüğümüzde, ne iadesi çöpe atılması gereken bir raporla karşı karşıyayız. Aziz milletimizin terör örgütüyle pazarlık yapılmasını isteyen hiçbir girişimin meşruiyeti yoktur. Bize Ermeni soykırım iddialarını kabul ettirebilecek bir babayiğit de yoktur. ‘Yunanistan hava sahasını ve karasularını ihlalden vazgeç’ deniliyor. Sen kimsin? Sen bunu Yunanistan’a söyle. Türkiye’nin egemenlik haklarını koruması meşrudur. Türkiye’nin tezi ortada. İhlali yapan Yunanistan’dır. 17 adamızı işgal etti ve bu işgal karşısında susan bir AK Parti vardır. AK Parti şu sorulara yanıt versin: Yunanistan ile karasuları ve hava sahası ile ilgili Türkiye’nin tezleri hilafına konuşma, görüşme yapıyor musunuz? Bu konuda nerede görüşüyorsunuz? Hangi haklarımızdan feragat ediyorsunuz?”

“Teklifimizi reddedenler muhtemelen firecilerdir”

Oktay Vural, MHP’nin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili, anayasa değişikliği teklifinin oylamasında fire verip vermeyeceği sorusu üzerine, MHP’nin bu konudaki iradesini açık şekilde ortaya koyduğunu belirterek, “Bizim bu konudaki teklifimizi reddedenler muhtemelen firecilerdir.” dedi.

AA

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.