anadoluverumelimedya.com

Meral Akşener: Tek adam yönetiminini ortadan kaldıracağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul’da gazete-TV yöneticileri ile bir araya gelerek siyasi gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı. Türkiye’nin sorunlarını konuşamayan, müzakere edemeyen bir ülkeye dönüştüğünü belirten Akşener, “Eğer dün Suriye’yi konuşabiliyor olsaydık bugün Afrin sorununu yaşamıyor olacaktık. Türkiye’de devlet deyince artık insanların aklına güven değil korku geliyor. Ülkeyi yönetenler sivil siyaseti garnizona çevirdi” dedi. Afrin harekatının bir zorunluluk olduğunu savunan Akşener, Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon konusunda da Erdoğan’a destek vererek, “Ama bu sorun iç politikaya malzeme yapılmamalıdır. Buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Reklam alanı

TEK ADAMLA EKONOMİ DÜZELMEZ

Gezdiği illerde yaşanan ekonomik sıkıntılara ve işsizliğin boyutlarına tanıklık ettiğini fakat insanların korkudan bunu açıkça dile getiremediklerini belirten Akşener, “Türkiye’nin şaibeli bir referandum sürecini geride bıraktı. 2019’da da tek adam yönetim devam ederse ekonominin düzelmesi mümkün değil” dedi.

OYUMUZ YÜZDE

14 Akşener, “İYİ Parti kendisini siyasetin neresinde tanımlıyor” sorusuna, “Biz toplumun merkezindeyiz. Partimizin yüzde 14 oranında sabit bir seçmeni şimdiden oluştu. Özal’ın projesi olan 4 eğilimi birleştirmek gibi bir pratiğimiz yok. Biz çeşitli siyasi görüşleri olan ama bugün milletin kardeşliğini ortak müştereklerini artırmak konusunda aynı düşüncede olan insanlarız. Kimseyle hısım ya da hasım değiliz. Biz yorulan, huzuru kaçan, kardeşlik duygusunun ortadan kalktığı ülkede yeniden huzuru ve kardeşliği kazanabilmek için yola çıkan bir partiyiz. Cumhuriyetin kuruluş değerlerini yeniden hayata geçirmek lazım. Bizim projemiz tek adam yönetiminin ortadan kalktığı, parlamentonun gücünü tekrar kazandığı bir ülke yaratmak” yanıtı verdi.

ERDOĞAN HDP İLE ANLAŞIR

“Seçimde ikinci tura kalmanız durumunda HDP ile işbirliği yapar mısınız sorusuna Akşener’in yanıtı, “HDP ile en derin ahbaplığı çözüm sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Bana göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda HDP ile anlaşmaya çalışacak olan Erdoğan olur. Çünkü Erdoğan kendi bekasını her şeyin üzerinde görüyor” oldu. CHP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayını çıkarması gerektiğini söyleyen Akşener, “Birileri ile ittifak yapacaksak, aday çıkarmayacaklarını düşündüğüm SP ve DP ile ittifak yapmayı tercih ederim” dedi.

OHAL KORKUDUR OHAL

konusundaki soruya, “Korktuğunuz zaman korkutursunuz” yanıtı veren Akşener, “15 Temmuz’da millet devleti sokaktan toplamıştır. Şimdi ise FETÖ’cü borsası oluşturuldu. Olansa garibana oluyor. Cemaat tarikat gibi dini grupların ülkeyi yönetme heveslerinin önüne geçmek lazım” diye konuştu.

YANDAŞ MEDYAYA YÜKLENDİ

AKP medyasında kendisine yönelik ağır hakaretler içeren karalama kampanyaları yürütüldüğünü belirten Akşener, “Siyasetçinin sorununu gazeteci çözemez. Kraldan çok kralcılık vicdanı ortadan kaldırır. Vicdansızlık düşmanlık getirir. Türkiye’de bir kara propaganda savaşı sürüyor ama ben de bu savaşı biliyorum” diye konuştu. AKP’nin Türkiye medyasının yüzde 65’ini kontrol altında tuttuğunu söyleyen Akşener, “Musk’ın uzaya gönderdiği rokette bizim ülkemizden bir muhalefet liderinin posteri olsaydı, bu Türkiye medyasında haber olabilir miydi acaba” sorusunu yöneltti.

 cumhuriyet
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.