anadoluverumelimedya.com

Müftülükten skandal eğitim: Çocuklara ölümü övdüler, çocuklar ölmek istediler

 

Reklam alanı

AKP iktidarının çocuklar üzerinden yaşattığı skandalların ardı arkası kesilmiyor. Mersin’de Yenişehir Gazi Anaokulu’nda ve Yenişehir Dr. Kamil Tarhan Ortaokulu’nda meydana gelen skandallar velilerin çok büyük tedirginlik yaşanmasına ve tepki vermesine neden oldu. Anaokulunda ve ortaokulda yaşananlar çocuklar konusunda yaşanan yeni skandalların boyutunu gösteriyor.

Anne ben ölmek istiyorum
Müftülük yetkilileri Mersin Yenişehir Gazi Anaokulu’nu ziyaret ederek çocuklara ‘Değerler eğitimi’ kapsamında ölümü övdüler. Müftülük görevlileri, ölümün çok faziletli bir şey olduğundan, cennetin dünyadan kat ve kat güzel bir yer olduğundan söz ettiler. “Günah işlemezseniz cennete gidersiniz” dediler ve ölüme çocukları ölüme özendirdiler. Çocuklardan pek çoğu eve gidince ailelerine “Anne, baba ben ölmek istiyorum” diyince skandal ortaya çıktı. Veliler olay karşısında endişelenip tepki verdi.

Çocuklara kızdılar
Aynı okulda, Yenişehir Gazi Anaokulu’nda, aynı müftülük görevlileri çocuklara “En sevdiğiniz manevi kişilik kim?” diye de sordu. Çocukların büyük bölümü soruyu, “Atatürk” diyerek yanıtladı. Bu cevaplar, ‘Değerler eğitimi’ veren müftülük görevlilerinin hoşuna gitmedi. Çocuklara kızıp, “Hayır yanlışınız var. En değerli manevi şahsiyet Atatürk değil, Hz. Muhammed’dir” diye karşı çıktılar.

‘Elmanın bile kabuğu var örtünün’
Mersin’de Değerler eğitimi için orta okullar da gezildi. Bunlardan biri olan Yenişehir Dr. Kamil Tarhan Ortaokulu’nda da farklı bir skandal yaşandı. Kız öğrencileri hedef alan müftülük görevlileri, onlara, “Neden örtünmüyorsunuz, görmüyor musunuz elmanın bile kabuğu var” diye çıkıştılar. Kız öğrenciler durumu ailelerine anlatınca skandal ortaya çıktı.

Eğitim İş Mersin Şube’si bugün her iki okulda yaşanan yine çocukları ilgilendiren üç skandalla ilgili bugün açıklama yapacak.

ERK ACARER

birgun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.