anadoluverumelimedya.com

19 Mayıs’ta gençlik ‘Birinci Vazife’ yürüyüşünde!

Gençlik 19 Mayıs’ta yeni anayasa ve başkanlık sistemine karşı ayağa kalkıyor. Yeni anayasa ve başkanlık girişimlerinin bir ihanet planı olduğunu vurgulayarak Türk milletini 19 Mayıs’ta ‘Birinci Vazife’ yürüyüşüne çağırıyor.

Reklam alanı

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce genç yeni anayasa ve başkanlık sistemine karşı ‘Birinci Vazife’ yürüyüşünde bir araya gelecek.

Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Şişli Atatürk Evi önünde düzenledikleri basın açıklaması ile 19 Mayıs eylem programını açıkladı. 19 Mayıs 2016’da Şişli Atatürk Evi önünden Dolmabahçe’ye ‘Birinci Vazife Yürüyüşü’ düzenlenecek. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce gencin katılacağı yürüyüş yeni anayasa ve başkanlık sistemine karşı planlanan en kitlesel gençlik yürüyüşü olacak.

Şişli Atatürk Evi Önünde düzenlenen açıklamayı TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz yaptı. Cengiz yeni anayasa ve başkanlık girişimlerinin bir ihanet planı olduğunu vurgulayarak Türk milletini 19 Mayıs’ta ‘Birinci Vazife’ yürüyüşüne çağırdı.

Açıklama sırasında sık sık ‘Atatürk Gençliği Görev Başında’, ‘ Hepimiz Mehmediz, Hepimiz Mehmetçiğiz’, ‘Cumhuriyet Devrimi Kazanacak’ sloganları atıldı.

Açıklamanın tam metni ise şöyle;

Ateşten günlerdeyiz.

Hepimizin içini yakan bir ateş bu.

Amerikan emperyalizminin, PKK’sından, İŞİD’ine kadar Amerikan destekli bölücü ve gerici terör örgütlerinin yarattığı ateş bu. Daha dün Mardin’de, önceki günlerde Diyarbakır’da, Ankara’da, İstanbul’da olduğu gibi, Mehmetçik düşmanı, halk düşmanı alçakça saldırılarda, askerimizi, polisimizi, korucularımızı ve yurttaşlarımızı şehit veriyoruz.
Yüreğimiz yangın yeri.

Ateşten günlerdeyiz.

Hepimizi sınayan ve büyük kararlara zorlayan bir ateş bu.

Vatanımız için, bağımsızlığımız için, birliğimiz, kardeşliğimiz için, cumhuriyetimiz için sınav verdiğimiz günlerdeyiz. Soru açıktır. Bu ateşin içinde kül olup savrulacak mıyız? Yoksa, ateşten gömleği giyip, yangınların içinden, kardeşçe, barış içinde ve özgürce yaşayacağımız bir Türkiye mi yaratacağız? Cevabımız nettir.

“KORKUNUN BOMBALARA FAYDASI YOK, CESUR OLACAĞIZ”

Hep söylüyoruz. İnsan korkmaz mı? Korkar. İnsan korkar ama millet korkmaz. Korkunun bombalara faydası yok. Ama cesaretin onurlu bir hayata faydası var. Kalleş saldırılar, şehir merkezlerinde patlayan bombalarla bizi sindirmeyi, susturmayı, korkutmayı amaçlayan cellatlara baş eğmeyeceğiz! Mehmetçik, PKK’ya karşı büyük zaferlere koşuyor. Mehmetçiğin yanındayız. Hepimiz Mehmetçiğiz! Türkiye’yi bölmeye kalkanlara bu büyük milletin, cesur gençliğin ve kahraman Mehmetçiğin zaferini engelleyemeyeceklerini göstereceğiz.

“CUMHURİYET DÜŞMANLARINA CEVABIMIZDIR: HODRİ MEYDAN”

ABD’nin silahlı gücü PKK, Mehmetçiğin karşısında ezilirken, talepleri yeni anayasa adı altında önümüze konuluyor. Neymiş? Türk milleti anayasadan çıkarılacakmış. Türkiye eyaletler, özerk bölgeler olarak parçalanacakmış. Cumhuriyet Devrimi kanunları anayasadan çıkarılacak, Türkiye bir şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi yapılacakmış. Neymiş? Bu anayasa programının tepesine bir başkan kondurulacakmış. Parlamentonun yerini başkanlık sistemi alacakmış. Bu bir ihanet planı değil de nedir? Peki, biz Atatürkçü, vatansever, devrimci gençler bu plana geçit verecek miyiz? Kesinlikle hayır. Türkiye’nin birliğini, vatanın bütünlüğünü, Cumhuriyetimizi, laikliği, devrimleri ezip yok etmek amaçlı gerici, bölücü dişlileriyle bu kirli çarka çomak sokacağız! Bu girişimi bozguna uğratacağız! ABD’nin, kara gücü PKK’nın, cumhuriyet düşmanı gericiliğin bu saldırısına cevabımızdır! Hodri meydan! Deneyin de alın cevabınızı!

2016’NIN 19 MAYIS’INDA ‘BİRİNCİ VAZİFE YÜRÜYÜŞÜ’

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, bugün açıklamamızı yaptığımız bu noktada buluşuyoruz. Mustafa Kemal’in Bandırma Vapuru’na binip Anadolu’ya geçmeden evvel yaşadığı ve Kurtuluş Savaşı’mızın yol haritasının hazırlandığı Atatürk evinin önünde bir araya geliyoruz. Atamızı sonsuzluğa uğurladığımız Dolmabahçe’ye yürüyoruz. Kurtuluşun karargâhından, sonsuzluğun mekanına, Atatürk yolunda yürüyeceğiz.
Vatan bölücüsü terörün, emperyalist Amerikanın karın ağrısı istiklalimiz için…

Emine Erdoğan’ın hadsizce 90 yıllık enkaz diye tarif ettiği, 90 yıllık hayat kaynağımız, Cumhuriyetimiz için yürüyoruz.

Gençliğe Hitabe’nin gençleri, “Birinci Vazife” sorumluluğuyla yürüyor.

Tüm Atatürkçü, vatansever, devrimci gençleri ve milletimizi bu büyük yürüyüşümüze davet ediyoruz.

Bölücü ve gerici teröre, bölücü, gerici anayasa girişimine, başkanlık sistemine karşı tüm yurttaşlarımıza çağrımızdır:

19 Mayıs 2016 günü saat: 12:00’de Şişli Atatürk Evi önünde buluşalım.

Müfredatlardan silmeye kalktıkları Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk Gençliği’nin ve Türk Milleti’nin bilincinden ve yüreğinden asla silinemeyeceğini haykıralım.

sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.