anadoluverumelimedya.com

İlber Ortaylı’dan önemli Rusya açıklaması

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye ve Rusya‘nın iyi ilişkiler temin etmek zorunda olduğunu belirterek, “Rusya bugün hammadde ile geçinen bir ülkedir. Gittikçe eskiyen teknoloji ile devam eden bir silah sanayisi vardır. Dolayısıyla böyle bir ülke yanı başında hayati ihtiyaçlarını karşılayan bir endüstriye sahip ülkeye muhtaçtır” dedi.

Reklam alanı

RUSYA 17. ASIRDAN BERİ EN GENÇ ÜLKE

İstanbul Şehir Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde, Türk-Rus ilişkilerini tarihsel açıdan değerlendiren Ortaylı, Rusya’nın 17. asırdan bu yana dünyanın en genç ülkesi olduğunu ifade ederek, Rusya’nın üç asırdır yeryüzünün en büyük coğrafyasına sahiplik yaptığını söyledi.

RUSYA MİLLETLER AÇISINDAN BİR ÇÖPLÜKTÜR

Ortaylı, Rusya’da nüfusun değişik milletlerden oluştuğunu ve “Rusya, milletler hapishanesidir” diye bir söylem bulunduğunu hatırlatarak, “Bana sorarsanız, Rusya milletler açısından bir çöplüktür. Nasıl ki bir çöplükte elmasla çöp bir arada bulunuyorsa, böyle kaba bir benzetme yapmak istemem ama dünyanın en eğitimli topluluklarıyla taş devrine yakın insanlar bir arada yaşıyor. Onların arasında birtakım kap kaç devletler vardır. 70’e yakın etnik grup sayabilirsiniz. Aklına gelen, kendini millet olarak takdim ediyor” diye konuştu.

Rusya tarihinin Türkiye için çok önemli bir uzmanlık dalı olduğuna dikkati çeken Ortaylı, Rusya, Ortadoğu ve İran tarihi gibi dalları öğrenmek için mutlaka lisan bilinmesi gerektiğini, Amerikan kökenli kitaplar okuyarak bir şey elde edilemeyeceğini dile getirdi.

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/ilber-ortayli-dan-onemli-rusya-aciklamasi-h94644.html

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.