anadoluverumelimedya.com

Bir siyasi partiye dahil olmak …

Bir siyasi partiye dahil olmanın artı ve eksileri var. Bu artı ve eksiler insanın karakterine göre aynı ağırlığı taşımıyorlar.

Reklam alanı

Tek tek isimleri saymayalım, hepsini de hatırlamayabiliriz, ancak hem Chp, hem de Mhp’den en ön planda olan, halkın tanıdığı ve sevdiği isimler teker teker uzaklaştırıldılar. Bu olay, kişiler üzerinde olumsuz bir etki yapıyor, ister istemez etkileniyorlar. Kendilerinin iyi bir şeyler yaptıklarını, parti felsefesini desteklediklerini biliyorlar, bu nedenden dolayı da kırılıyorlar. Ülke adına da üzülüyorlar.

Ancak hepimizin de bildiği ve medyada da sık sık dile getirildiği üzere parti yönetimlerinin parti felsefesini ne kadar desteklediği konusu tartışmalı. Biz ülkenin ihtiyacı olan, halkın gönül bağı kurduğu iki partiden, yani Chp ve Mhp’den bahsediyoruz.

Sn Ömer Faruk Eminağaoğlu dün itibarı ile kendisinin Chp’den ihraç edilmek istendiğini paylaşmış. Mart ayı anketimizde “Kimi Adalet Bakanı Olarak Görmek İstersiniz” diye sormuştuk, ve en çok oyu Sn. Eminağaoğlu almıştı.

Kim en çok ön planda ise, o partisinden ihraç edilmek isteniyor. Belki de bu işin özünde o var. Atılım yapma isteğinde olmayan bir partide sessiz olmak lazım, baştaki ne derse onaylamak ve başka bir şey yapmamak lazım anlaşılan. Ama bu da karakter ve bilgi sahibi ve bir şeyler yapmak isteyen insanlara elbette ki uymuyor.

Ancak ülke menfaatleri açısından bakarsak, uzmanlık alanlarında mücadele verebilenler bu ülkeye faydalı olabiliyorlar. Kime nasıl ve ne zaman dava açılacağını da örneğin en iyi bir hukukçu bilir. İçinde bulunduğumuz süreçte altın değerinde bir meslek. Acaba diyoruz, bağımsız olmak, daha rahat hareket etmeyi de beraberinde getirebilir mi?

Örneğin rahmetli Kamer Genç tek kişilik bir parti gibi idi. Sağlıklı bir mantıkla, vatanseverlikle, cesur ve akıllıca fikirlerini savunuyordu. Onunla aynı cesareti gösteremeyenlerin ortasında yıldız gibi parlıyordu. Sonra Chp’ye girdi, sesi kesildi, tanıdığımız Kamer Genç’i özler olduk. Buna benzer epey başka örnek de var.

Biz partilerden başarılı oldukları için uzaklaştırılanların uzmanlıklarını değerlendirerek mücadelerine devam edeceklerini düşünüyoruz. Ülkesi için yararlı olmak isteyen bunu her konumda başaracaktır.

armd

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.