anadoluverumelimedya.com

Asker ve Polise Destek için..

Gaziantep milletvekili Sn. Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın önerilerinin acil olarak hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İçinde olduğumuz bu hassas zamanlarda en güvenilir kurumumuz olan ordumuz ve güvenlik güçlerimize nasıl destek olabileceğimiz konusunda yol gösteriyor.

Reklam alanı

Ümit Özdağ durum değerlendirmesi:

Değerli arkadaşlar, Sur, Silopi, Cizre’yi PKK’dan temizleyen Türkiye’nin övünç kaynağı Jandarma Özel Harekatçılar ve Polis Özel Harekatçılar şimdi de Şırnak ve Nüsaybin’de PKK terör örgütüne karşı büyük bir mücadele veriyorlar. Sur, Silopi ve Cizre’de çok ağır bir darbe alan PKK Nüsaybin’de (iddialara göre Ayn El Arap ve Halep’ten El Ekrad adlı bir grubunda yardımı ile) yeni taktikler deniyor. Çok uzun süreden buyana ilçeden ilçeye geçerek PKK’lı teröristleri imha eden JÖH ve PÖH’de bu süreçte çok şehit ve daha fazla yaralı verdi. Şimdi Nüsaybin’de ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bunun nedeni PKK tarafından tuzaklanan evlere asker ve polisin girerek temizlik yapması. Bundan dolayı şehit veriyoruz. Nüsaybin’de verilen 24 şehidin 20’si EYP patlaması sonucunda verildi. Artık bir taktik değişikliğine gidilmek zorunda. Hiç bir ev bir askerimizden veya polisimizden daha değerli değildir. PKK tarafından tuzaklandığı şüphesi olan evlere artık asker ve polis sokulmamalıdır. Evlerin boş olduğu ileri teknoloji ile tespit edilip arkasından top ateşi, tahrip kalıbı veya tank ateşi ile binalar havaya uçurularak imha edilmelidir. EN PAHALI ŞEY TÜRK ASKER VE POLİSİNİN CANIDIR: 

Öte yandan bu çatışmalar sırasında Türkiye’nin yüz akı, kahramanları çok başarılı ve asker-polis işbirliği geliştirmenin yanında eksiklerini gördüler, hangi silahlara ve taktiklere ihtiyaç duyduklarını tespit ettiler. Yapılan yönetim hatalarından dolayı şehit ve yaralıların dışında psikolojik kayıp denilen kayıp türü de gittikçe büyük önem kazanıyor. Şimdi Türkiye’nin kendisi için savaşan bu çocuklarına sahip çıkma zamanı. Şehit ve gazi verebiliriz. Ancak psikolojik kayıp vermemeliyiz.
Neler yapabiliriz?
1) Askeri hastanelerde tedavi gören asker ve polislerimizi ziyaret edin. Onlara sahip çıkın. Uğruna çarpıştıkları Türk Milletinin onlara sahip çıktığını asker ve polislerimize gösterin. Tanıyıp tanımamanız önemli değil. Teşekkür edin onlara. Gitmekten çekinmeyin. Askeri hastane personeli ziyaret saatleri içinde yapacağınız bu ziyaretlerden mutlu olacaklardır.
2) Bugün Nusaybin ve Şırnak’ta yarın başka yerde çarpışan asker ve polislerimiz için yemek yapın ve yollayın. Ellerine geçer mi diye endişe etmeyin. Ellerine geçiyor. Bu yemeklerin asker ve polisimizi nasıl mutlu ettiğini GATA’da yaralı bir yüzbaşıdan dinlemiştim.
3)Güneydoğu’da savaştığını bildiğiniz asker ve polislerin ailelerine sahip çıkın. Ziyaret edin. Dostsanız her zaman olduğundan daha fazla ilgi gösterin.
4)Onlara mektup yazın. Adlarını bilmeniz önemli değil. Hepsine birden yazabilirsiniz.Bir şekilde ellerine geçecektir.
5)Şehit cenazelerine katılın. Daha önemli bir işiniz olamaz. Çünkü bir genç adam sizin onurlu yaşamanız için hayatını verdi.
6)Gazilere sevgi ve saygı gösterin.
Benim aklıma gelenler bunlar. Sizin aklınıza gelenleri benim ile paylaşın. Onları da ben herkes ile paylaşayım.

armd

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.