anadoluverumelimedya.com

Mardin Valisi görevden alınacak mı?

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Nusaybin tepeden tırnağa teröristler tarafından bomba ve silahla doldurulurken hükümet ve Mardin Valisi ne yapmıştır? PKK terör örgütünün duvar örüp barikatlar yaptığı, sokak aralarına çelik plakalar koyduğu, kilit taşları kullanarak içlerine el yapımı patlayıcılar yerleştirdiği 10 bine yakın binanın olduğu Nusaybin’de atıl, etkisiz ve yetersiz kalan Mardin Valisi’nin görevden alınması düşünülmekte midir ” diye sordu.

Reklam alanı

 

 

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ne soru önergesi verdi.

 

ltrparsl252MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter; 14 Mart 2016 tarihinden buyana, 22 şehit verdiğimiz Nusaybin’de, 16 güvenlik görevlimizin el yapımı patlayıcılar sonucunda şehit olduğu kamuoyuna yansımıştır.

 

Özellikle 2015 yılının Eylül ile Aralık ayları arasında, güvenlik güçlerimizin Mardin Valisi’nden 5 defa operasyon talebinin olduğu, terör örgütü PKK’nın Cizre ve Sur’daki yapılanmasını büyük oranda Nusaybin’e de kaydırdığı anlaşılmıştır.

 

Onca operasyon talebine ve güvenlik ihtiyacına rağmen Nusaybin’de gereken tedbirlerin alınmaması nedeniyle PKK terör örgütünün sokaklara duvarlar ördüğü, barikatlar diktiği, çelik plakalar koyduğu, ayrıca kilit taşları kullanarak içlerine el yapımı patlayıcılar yerleştirdiği, 10 bine yakın binanın olduğu Nusaybin’de hemen her binanın bombalarla tuzaklandığı, evlerin altlarına yüzlerce metrelik tüneller açıldığı, YPG’nin de PKK’ya açık destek verdiği, bu itibarla operasyonlarda asker ve polisin Nusaybin’de zor ilerlediği haberleri kapsamında Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

 

 

MHP İstanbul Milletvekili Yönter soru önergesinde; ” Nusaybin’de binaların tamamına yakınının PKK tarafından bomba tuzaklandığı doğru mudur? Doğru ise buna neden engel olunamamış, Mardin Valisi söz konusu açık vahşeti niçin görmemiş ve de gereğini yapmamıştır?

 

2015 yılının Temmuz ayından itibaren güvenlik güçlerinin Mardin Valisi’ne terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon yapılmasıyla ilgili talep sayısı kaçtır? Bu taleplerden kaçına izin vermiştir? İzin verilmeyen operasyon talep sayısı kaçtır? Mardin Valisi’nin operasyon izni vermeme gerekçe ya da gerekçeleri nelerdir? Mardin’de yürütülen terörle mücadele çerçevesinde sivil ve askeri yöneticiler arasında koordinasyon ve uyum sorunu yaşanmakta mıdır? Şayet yaşanıyorsa bunun çözümü amacıyla alınan veya alınması düşünülen zincirleme tedbirler sırasıyla nelerden ibarettir? ” dedi.

 

Nusaybin tepeden tırnağa teröristler tarafından bomba ve silahla doldurulurken hükümet ve Mardin Valisi ne yapmıştır?

 

Yönter sorularına şu şekilde devan etti: ” PKK terör örgütünün duvar örüp barikatlar yaptığı, sokak aralarına çelik plakalar koyduğu, kilit taşları kullanarak içlerine el yapımı patlayıcılar yerleştirdiği 10 bine yakın binanın olduğu Nusaybin’de atıl, etkisiz ve yetersiz kalan Mardin Valisi’nin görevden alınması düşünülmekte midir?

 

Nusaybin’e Suriye’nin kuzeyinden sızdığı tespit edilen YPG’li terörist sayısı ne kadardır? YPG’li teröristler Nusaybin’e konuşlanırken Mardin Valiliği ne yapmış, hangi önleyici mekanizmaları devreye almıştır? Bugüne kadar başta Şırnak merkez, Sur, Silopi, Cizre, İdil, Nusaybin ve Yüksekova olmak üzere, açılan barikat, kapatılan hendek, imha edilen patlayıcı ve etkisizleştirilen terörist sayısı kaçtır?Nusaybin tepeden tırnağa teröristler tarafından bomba ve silahla doldurulurken hükümet ve Mardin Valisi ne yapmıştır?dedi.

ortadogugazetesi.net

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.