anadoluverumelimedya.com

ABD uyardı: Anayasanıza uyun

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyaretine altyapı hazırlamak için ABD’ye erken giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hem Kerry’den hem de ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice’dan “Anayasaya uyun” uyarısı aldı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da Erdoğan’a bu mesajı tekrarlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 3 yıl aradan sonra gerçekleştireceği Washington ziyareti öncesinde ABD, Türkiye’ye uyarı mesajları yollamaya devam ediyor. ABD Başkanı Barack Obama ile randevuya Washington son ana kadar yeşil ışık yakmazken görüşmenin olması ve Washington-Ankara işbirliğinin sürdürülmesi için önceden ABD’ye giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da peş peşe iki uyarı aldı. Hem ABD Dışişleri hem de Beyaz Saray, Türkiye’ye Anayasası’na uyması çağrısında bulundu.

Reklam alanı

Çavuşoğlu önceki gün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin yanı sıra Beyaz Saray’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile de bir araya geldi. İki bakanın ortak açıklamasında yine soru alınmadı. Ancak bu görüşmeye dair ABD Sözcüsü John Kirby yaptığı yazılı açıklamada “Ayrıca Kerry, özgür medya ve bağımsız yargı süreci dahil Türkiye’deki güçlü demokratik kurumların korunmasına verdiğimiz önemi vurguladı” ifadesini kullandı. Çavuşoğlu’nun Rice ile görüşmesinin ardından da Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, “Son olarak, Rice, Türk Hükümeti’nden Türkiye’nin anayasasında güvence altına alınan evrensel demokratik değerlere uymasını istedi” dedi.

cumhuriyet

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.