anadoluverumelimedya.com

Ergene halkı: Termik Santral istemiyoruz

Ergene ilçesinde, Modern Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılmak istenen kömürlü termik santralın ÇED toplantısı 2015 yılı yaz aylarında Ergene halkı tarafından protesto edilmişti. Aynı proje için tekrar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapıldığını öğrenen Ergene halkı ‘Termik Santral İstemiyoruz’ dedi.

Reklam alanı

Trakya’da kurulmak istenen Termik Santral projelerinin ölümcül sonuçlarını halka duyurmak yapılmak istenen projelerin her bakımdan ele alınıp bilgilendirme yapmak için 26 Mart Cumartesi günü, Trakya’nın tam ortasında, Ergene ilçesinin Ulaş Mahallesinde ‘Termik Santral İstemiyoruz’ mitingi gerçekleştirildi.

Ergene Belediyesi’nin de desteklediği, Ergene’de yaşayan çevreciler, muhtarlar, meslek odaları, Ergene Kent Konseyi, Trakya Kent Konseyleri Platformu, Ergene Platformu, Ergene Muhtarlar Derneği, Trakya Platformu, Termik Santrallere Hayır Platformunu ve diğer bir çok sivil toplum ve siyasi yapının katıldığı 26 Mart 2016 Cumartesi günü saat 14.00’de ‘Termik Santral İstemiyoruz’ miting etkinliği tüm Trakya’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

Ergene Muhtarlar Derneği: Termik Santrallere Hayır!
Ergene Muhtarlar Derneği, ‘Herkes tarafından bilinmelidir ki, Trakya halkı ve onların temsilcileri muhtarlar olarak Trakya’nın başına büyük belalar açacak bu projelerden tamamen kurtulma mücadelemiz sürecektir.’ dedi.

birgun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.