anadoluverumelimedya.com

Sivil GATA ilaçsız bırakmış

Aydınlık’tan Masum Gök’ün haberine göre, Hakkari Çukurca’da ağır yaralanan, üç gün devlet hastanesinde tutulduktan sonra Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (GATA) getirilen Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’in tedavisinde bir skandal daha ortaya çıktı. Kanun Hükmünde Kararname ile TSK’dan alınarak Sağlık Bakanlığı’na devredilen GATA, Özekin’in tedavisi için gereken bazı ilaçların kendilerinde olmadığını söyleyerek, ailesinden bu ilaçları bulmasını istedi.

Reklam alanı

ESKİŞEHİR’DE BULUNDU

Ağır yaralandıktan üç gün sonra Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’in böbrekleri iflas etmişti. Özekin’in diyaliz makinesine bağlanması için gerekli olan Multibic Potasyumsuz ilacına ihtiyaç vardı. Hastane bu ilacın bulunması için 28 Eylül tarihinde Özgür Özekin adına bir reçete yazdı. Zor bulunan bu ilaç en son Eskişehir’de bulundu. Ancak ilaç verilemeden Özekin 29 Eylül sabahı hayatını kaybetti.

Uzman bir doktor, şöyle konuştu:

“Bu ilaç her yerde bulunmaz. Kandaki bazı maddelerin temizlenmesi için kullanılır. Ama harp yaralılarının tedavi edildiği bir hastanede bu ilacın bulunmaması büyük bir ihmal. Çünkü bu ilaç, benzer hastalarda sıklıkla kullanılan bir serumdur. Devletin bulması gereken bir ilacı ailesine aratmak başlı başına bir skandaldır.”

HER YERDE BULUNAN İLAÇLAR BİLE İSTENDİ

Hastane, Multibic Potasyumsuz ilacı dışında rahatlıkla bulunabilecek başka ilaçların da aile tarafından temin edilmesini istedi. Aydınlık’a bilgi veren bir doktor, “Ventolin Nebules, Asist Ampul ve Pulmicort Nebules çok rahat bulunan ilaçlar. Bu ilaçların bile olmadığı bir hastane düşünülemez. Daha büyük bir çatışma ve buna benzer bir durum yaşandığından sivil GATA ne yapacak düşünmek bile istemiyorum” diye konuştu.

‘ASKERİ SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ’

Bu durumun büyük bir ayıp olduğunu söyleyen askeri kaynaklar, “Eskiden böyle bir durumla karşılaşılması söz konusu değildi. Sıradan bir hastaya yapılan bir muamele, canını vatan için feda eden bir askere yapılıyor. Çok başarılı olan askeri sağlık sistemini sivilleştirme adı altında çökerttiler” dedi.

SAĞLIK BAKANI CEVAP VER

1. Özekin 3 gün devlet hastanesinde neden bekletildi?
2. Sivil GATA, TSK’ya bağlıyken aynı skandal yaşandı mı?
3. Rahatlıkla bulunan ilaçlar bile neden aileden istendi?
4. İlacı devletin sağlaması gerekmez miydi?

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.