anadoluverumelimedya.com

‘Aile Bakanı görevden alınsın’ kampanyası büyüyor: 100 bin sınırı aşıldı

Karaman’da 10 erkek öğrenciye yönelik cinsel istismar vakasının takipçisi olacağını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, tutuklu öğretmen Muammer B.’nin bağlantılı olduğu Ensar Vakfı’na sahip çıkınca sosyal medya kullanıcılarının hedefi oldu.

Reklam alanı

“Hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” diyen bakanı istifaya çağıran yurttaşlar, change.org aracılığıyla imza kampanyası başlattı. Kampanyayı imzalayanların sayısı bir günde 100 bini geçti.

“Sema Ramazanoğlu bakanlık görevinden derhal alınsın!” başlığıyla yayınlanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile beraber Meclis’ten 12 muhatabı olan imza metni şöyle:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (633 Sayılı) uyarınca MADDE 2- (1)deki c maddesine göre en önemli görevi Çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmek üzere; ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesini koordine etmek, çocuklara yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamaktır.

Bu doğrultuda, bir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının en önemli sorumluluğu özellikle çocukların zarar gördüğü olaylarda Devleti temsilen konunun sonuna kadar üstüne giderek, olaya dahil olan tüm kişi ve kurumları en ağır ceza alacakları biçimde yargıya taşımaktır.

Oysa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı’na yöneltilen cinsel istismar iddialarına ilişkin olarak, “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz” şeklinde bir demeç vermiştir.

Bu demeciyle kendisinden beklenen sorumluluğu gerektiği biçimde yerine getiremeyeceğine inandığımız Sema Ramazanoğlu’nun derhal görevden alınmasını talep ediyoruz.”

Ne olmuştu?

Karaman’da sekiz 10 yaşlarındaki 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen Mumamer B. tutuklanmıştı. M. B.’nin 10 çocuğa tecavüz ettiği polis raporuyla belgelenmişti.

Haberlerde şüphelinin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne yakın kişilerin kiraladığı evlerde ders verdiği bilgileri de yer almıştı. Bu vakıf ve dernekler savunmaya geçmişti.

Soruşturma 10 gün boyunca gizlenmiş, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı 13 Mart’ta skandalın haberleştirilmesi üzerine yayın yasağı getirmişti.

Sanık Muammer B.’ye ilişkin 600 yıla yakın hapis istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti. İlk duruşma 20 Nisan’da görülecek.

diken

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.